Julen på sexhundrasjuttionnio ord

 

Åkte hemifrån tidigt tidigt på tisdagmorgon för att kunna anlända till Gråbo vid 11-tiden. Resan ned gick bra trots att Säffle kommun troligtvis inte äger några plogbilar för där var det som att köra i sand, vägen svänger men inte bilen – kul!

 

I Gråbo blev det fika med Shadi med tillhörande sambo (som jag naturligtvis glömt av namnet på) och deras goa vovvar! Liam blev naturligtvis jättekär i stackars Mini medan Neo fjäskade för de tvåbenta. Köpte lite fågel till Neo och fick massor av tips och idéer om jaktträningen, skitkul! Tusen tack!! Känns jättekul att ha träffat några i samma ålder som har ett intresse för spanieljakten och dessutom har liknande tankar om träningen 🙂

 

Åkte vidare för att köra fel på min väg till Huveröds och hamnade mitt på backaplan – big misstake! Folk kan ju fanimej inte köra bil ordentligt alltså, seriöst.. Inhandlade julgodis till grabbarna och fika till mej å farfar. Spenderade sedan hela dagen och kvällen hemma hos farmor och farfar där Neo blev upphånglad av farmor som är helt förälskad i cockrar.

 

Dagen före dopparedagen blev en fullspäckad men ändå lugn dag där vi hade ett par saker att göra men vi gjorde dem i vårt tempo. Tog en morgonpromenad i skogen där Liam fick använda sin wp-sele med tillhörande kedjor för att få sig lite utmaning. Han fick själv välja väg och tyckte att dragträning off-road skulle stå på dagens träningspass.

Neo fick träna stoppsignal medan Liam plogade vägen framför oss för att sedan störa Liam genom att kampa med selen – kampcocker!

En timme ägnades åt att skotta uppfarten som jag kvällen innan fick ta ordentligt med satts för att komma uppför. Kunde visserligen tagit ut snöslungan men den bygger inga muskler! Grabbarna roade sig med varsitt bogblad för att sedan sabotera mitt arbete genom att attackera skyffeln och gräva i mina snöhögar.. Kvällen spenderades först på golvet med ett blödande pekfinger och sedan i soffan där chipsen, colan och godiset, som jag åkt 2 mil enkel väg för, intogs tillsammans med två mycket trötta hundar.

 

 

Julafton började med en härlig joggingtur i Lindome med Liam och Neo. Liam drog som vanligt och jobbade på bra som vanligt trots att man gled ett par cm bakåt när man skulle trampa ifrån i varje steg, helt klart jobbigt men oj vilken träning! Joggingpremiär för Neo som fick springa bredvid då han inte har någon ordentlig sele än men han skötte sig bra och pinnade på i skogen. Annars var julafton precis som vanligt, lugnt hos min morbror medan det var fullt ös medvetslös hos min farbror. Pojkarna fick vara hemma i mormor och morfars hus där de hade det lugnt å skönt.

 

 

Middag hos farmor och farfar är en tradition som inskaffades när Liam kom in i familjen. Hos oss är hundarna familjemedlemmar och även de måste vara med å fira jul men då mina kusiner är allergiska så blir den en mini-jul hos farmor på juldagen där pojkarna är välkomna! Pappa och hans flickvän kom på besök och Liam blev superlycklig över att få träffa ”morfar” igen 🙂

 

Annandagen är lika med shopping tillsammans med Pappa, och nej det är inget shopping a la pappa-betalar för så bortskämd är jag inte men han ställer upp som smakråd och tips. Hittade mig ett par längdskidor med tillhörande skor och stavar 😀 Ett par vantar, en t-shirt och ett par goa ”längdskids-sockar” hittade även hem till Karlstad.

 

Efter shoppingen blev det en snabbvisit till Farmor och Farfar för att sedan åka hem. Som de väderintresserade människorna vet så hade det inatt kommit in ett fasligt stort snömoln som släppt sina vita flingor bland annat över hela riksväg 45 från Göteborg till Karlstad. Stundvis gick det knappt att köra i 40 då kommunen och vägverket tydligen missat SMHI’s snövarningar och inte tagit ut sina plogbilar i tid. Mycket trafik i kombination med dåligt väglag gjorde att det tog över fyra timmar att komma hem – suck! Men när vi väl var hemma så visade Liam sin lycka genom att få ett knasanfall i sängen så att kuddarna flög!

 

 

Hoppas att ni haft en trevlig jul!

4 reaktioner på ”Julen på sexhundrasjuttionnio ord”

Kommentarer är stängda.