Kennel

Jag som har Racing Giants Kennel heter Anna-Carin och jag bor tillsammans med min sambo och våra barn på en gård i norra Bohuslän. På gården finns ett gäng hundar i varierande ålder och kön av raserna Riesenschnauzer, dvärgschnauzer, engelsk springer Spaniel av jakttyp samt engelsk cocker spaniel av jakttyp. Hundarna används som jakthundar och draghundar varav det är i det sistnämnda som vi tävlar i.

Racing Giants Aila med RG’s E-kull

Målsättningen är att föda upp friska hundar med en exteriör anpassad för arbete och en mentalitet som gör dem till såväl utmärkta arbetshundar med hög arbetslust men även till trevliga familjehundar, under förutsättningen att de får utlopp för sin energi och arbetsvilja. Vi är en liten kennel som främst föder upp hundar för eget behov, därav har vi inte kullar särskilt ofta.

Våra valpar växer upp i vårt kök och spenderar mycket tid mer oss utomhus när väder och vind tillåter. Vid 6-7 veckors ålder byggs vår miljöbana upp där valparna får uppleva olika underlag, kampleksaker och ljud. Valparna levereras med stamtavla från Svenska Kennelklubben, de är avmaskade, vaccinerade, chipmärkta och veterinärbesiktade. Vi bjuder in till MH / BPH för hela kullen och uppskattar om valpköparen låter sin hund genomgå de hälsoundersökningar som är lämpliga för respektive ras när den uppnår rätt ålder.

Om det är något du är nyfiken på är du alltid välkommen att slänga iväg ett mejl på info (a) lillaliam.se