Klövsjölägret 2014

Fjäll, sol, hundar och drag. Visst låter det gött? Det var det också!! 😀

Sommarens Klövsjöläger var, till skillnad från förra årets läger, en hyfsat solig och torr upplevelse! I år var det två inriktningar, drag och lydnad/spår, och vi var lite drygt 20 personer på lägret, allt från nybörjare till proffs vilket alltid leder till ett spännande utbyte av tankar, kunskap och erfarenheter. Förutom drag i stort och smått så har deltagarna fått träna på löpteknik med grymma Sofia samt hört på duktiga Ann som föreläste om Fysträning för hund vilken jag hade kunnat lyssna på i timtals. 

Mina vovvar har faktiskt inte fått träna så himla mycket i helgen utan har fått ”nöja sig” med att varje dag få 1 timmes promenad uppför slalombacke på morgonen och en timmes promenad uppför en annan slalombacke på kvällen, lite svettig blev man allt då med 😉 Hela gänget fick träna på torsdagen uppför Vemdalsskalet och Timmie samt Neo fick sig varsitt pass på travbanan på eftermiddagen. På fredagen fick mina fysvila medan Arwen fick ställa upp som Canicross hund över fjället med draggruppen. På lördagen fick jag möjlighet att testa Ebbe i en grupp vilket gick över förväntan, han har bara tränat drag i störiga situationer nån enstaka gång så han gjorde bra ifrån sig! Värre var det med mattes jogg-flås… 2,5 km för Ebbisen och drygt 4 km på cykel med Nikki och Neo i två-spann. Stor-skäggen fick vila på lördagen och på söndagen vilade hela flocken.

Lägret avslutades på söndagen och för draghundsgruppen blev det en liten tävling på 1,5 km genom skogen vilket gick med bravur och det stod snabbt klart att jag nått mitt mål med helgen, att göra fler beroende av draghundsport!

Förutom drag i teori och praktik så har vi även utfört ett aerobics-pass, med hund, ätit massa mat, skrattat så pass mycket att jag fått ont i käkarna, hälsat på goa hundar och umgåtts med deras härliga ägare! Nikki och Neo har träffat två nya spaniel-kompisar, Scout och Skip vars kärlek kanske inte alltid var helt besvarad 😉 Tack Annika och Annette för att jag fick komma och tack alla deltagare för ett par härliga dagar!

Jag hoppas att jag ser flera av deltagarna på tävlingar i höst och förhoppningsvis syns vi på nästa års läger! Fler bilder finns i galleriet 🙂

3 reaktioner på ”Klövsjölägret 2014”

  1. fina djur ni har dragträning med hund har jag sett men då med schäfer. vet du vilka raser som är mest vanliga i dragsportsammanhang?

  2. Hej! Jag undrar… vilka är det som anordnar detta läger? Blev sugen på att hålla koll till nästa år! 🙂
    //Johanna

    1. Hej!
      Det är Annika Kjellberg som annordnar lägret men jag kommer att lägga ut info på bloggen nästa år om det är så att det blir en draginriktning då med 🙂

Kommentarer är stängda.