Kort arbetsvecka!

Då var det bara en dag kvar på denna arbetsveckan sen är det helg 😀 Som student uppskattar man inte riktigt röda/lediga dagar på samma sätt som när man jobbar har jag märkt! Sommarjobbet fungerar fint, att rensa ogräs är väl inte världens roligaste sysselsättning men mina jobbarkompisar gör att dagarna går fort tack vare alla skratt!

 

 

Projekt ”låt fettet rulla” är i fullgång även om den här veckan började med en vilodag från all fysträning då vi faktiskt var uppe i söndagsmorse och sprang.

  

Tisdag morgon – 35 min cykeldrag i motionsspåret. (15 min uppvärmning + 15 min nervarvning)
En bana som jag annars bara springer och inte kör med cykel och jäklar vilken skillnad! Att jogga varv efter varv är inga problem, man ligger ju då i ett lagomt tempo, men att cykla upp å ner för de backarna i det snabbare tempot som blir när man har två hundar framför cyklen är betydligt jobbigare.. Hittills har Neo bara fått dra sträckor på 4-5 km med cykeln och det märktes! Är han lös så springer han hur länge som helst men att dra är jobbigare, mycket jobbigare än många tror! För första gången har jag fått sett Neo dra ner på tempot vilket resulterade i att Liam blev sur (!) och vrålade till varje gång tempot sänktes. När Neo drar ner på tempot sträcks nacklinan som grabbarna sitter fast i (det underlättar att inte enbart ha dem sammansatta i svanslinan) och Liam hatar när någon drar i hans hals eller halsband.

Tisdag kväll – 1  timmes promenad, grabbarna kopplade i skogen vilket ger bra rygg och lyfta-ben-träning, samt 20 minuters simning/vattenapportering

 

 

Onsdag morgon –  30 minuter intervall på cykeln. (15 min uppvärmning + 15 min nervarvning)  Hundarna lösa i motionsspåret då det bara är vi som är tillräckligt knäppa för att motionera vid den tiden.

Onsdag kväll –  5 km på cykeln (15 min uppvärmning + 15 min nervarvning)  i gemytligt travtempo då jag är lite skeptisk till att motionera hundarna hårt i varmt väder. Grabbarna fick vara kopplade hela rundan även om Liam anser att det är totalt onödigt då han i förd halsband mer eller mindre drog hela vägen… Var nog mest jobbigt för matte som fick ta uppförsbackarna i sittande ställning då det inte går att stå å cykla med koppel i handen! Med ett par vattenpauser var värmen inget problem för grabbarna 🙂

 

 

Mätte Liam i förrgår och insåg att Skägget på fyra månader ökat 5 kg i vikt och hela 7 cm (!) i bröstomfång 😀 😀 Tänkt var ett strukturerat foder- och träningsprogram kan göra!!  Min lilla belgian black 😉  Neo börjar också se riktigt fin ut i kroppen! När han kom i november så var han en smal och gänglig unghund på 9 kg och nu har han fått riktigt fina muskler, speciellt på rygg och höfter, å väger dryga 12 kg!

 

Trevlig midsommar på er!

 

9 reaktioner på ”Kort arbetsvecka!”

 1. Du är så sjukt jäkla duktig och det är alltid så kul att läsa om allt du hittar på med hundarna. 😀 Trevlig midsommar på er också! 😀

 2. Oj! Det var en avsevärd ökning av vikt! Man blir liksom lite impad!
  Själva försöker vi komma ihåg att cykla var tredje dag….
  Ha en skön helg!
  mvh/A nette

 3. Imponerad av både dina hundar och din kondition! Jag borde motionerar med Hejja men när husse gladeligen cyklar med henne så får jag ta rastningen av pensionären… Härligt är det iaf nu när man kan simträna dom i havet! Trevlig sommar!!

 4. En sådan träning du lägger ner på dina hundar. Hur hinner du med. Tar gärna emot tips;) Trevlig Midsommar:)

 5. Ojoj, va duktiga ni är. Önskar jag hade orket till det. Men jag skulle inte ens försöka ta med mig ut cykeln i våra spår här, rakt upp och rakt ner. Jag skulle kånka upp och ramla på näsan ner haha!

  Det blir inte en lapsk denna gången, jag planerar mig en kelpie. Nu är fråga bara, hane eller tik? Jag har ju alltid haft tik och gillar när de är sådär nätta och fina…men hmm, på senaste dagarna har frågan väckts om jag kanske ändå ska ha en hane. Då väntar en diger övertalning av sambon… 😉 . Berätta gärna var du tycker!

  Det ska regna i fjällen, vi får väl se hur det går haha.

 6. Hej !
  Ja fy , det är sjukt vad pollen det ska vara ! Kan knappt vistas utomhus innan man snorar och ögonen kliar..tillslut ser man alldeles galen ut när ögonen är svullna och låter galen med den täppta näsan.
  Haha ja jag äter också en del allergitabletter, har inte riktigt hittat någon som verkligen funkar heller.

  Jag har sökt till Karlstad, så förhoppningsvis så får jag återvända ! I Örebro tänker jag iallafall inte stanna ;D

  Kramar

Kommentarer är stängda.