Kvällspromenad

Efter ett 13 timmars skift var det väldigt gött att ta en promenad i skogen med husse och hundarna.

20130606-215844.jpg

Om 1 1/2 vecka börjar semestervikariaten och det fattas fortfarande folk, medan massa (ofta unga och bortskämda) människor klagar på att det inte finns jobb. En ekvation som inte går ihop i mitt huvud.

4 reaktioner på ”Kvällspromenad”

 1. Lätt: Y i denna ekvation är att de vill ha heltidsjobb med månadslön och 5 veckors semester(ca 3på sommaren).

 2. En annan del av ekvationen är att det finns jobb, men inte rätt kompetens. Och sedan så finns det kompetens, men inom områden där det är hög arbetslöshet (ex journalistik).

  Det är en krånglig ekvation, sannerligen.

  En tredje del av ekvationen geografin. Alla utbildningar ligger samlade på få orter = folk flyttar dit. Sedan blir arbetslösheten hög på dessa orter då alla utexaminerade studenter plötsligt står där och känner att ”vafan jag har ju pluggat i fem år, jag tänker inte ta ett dåligt betalt skitjobb?!”

  Det är inte många nyutexade läkare som tar ett jobb i kassan på Ica, om man säger så 😉 Så det är nog inte bara ”unga och bortskämda” som är problemet.

  Jag har varit arbetslös länge. Jag är relativt ung, kapabel, redo att jobba med lite vad som helst och har ett snyggt CV med mycket arbetslivserfarenhet i ryggsäcken. Inte fan finns det fler jobb för mig att söka för det. För de kräver rätt kompetens! 🙂 Vilket så klart är bra i sin tur, så att de som HAR rätt kompetens får första tjing på jobbet! 🙂

  1. Visst finns det många olika aspekter i problemet men jag funderar fortfarande på varför man väljer att gå arbetslös när det finns jobb? I synnerhet i det området där jag bor där det är extremt få som är utbildade på universitetsnivå, de flesta har enbart gymnasium.

   Jag har 4 års universitetstudier bakom mig inom ett helt annat ämne och har ingen som helst utbildning inom vården men valtet mellan att gå
   hemma och att jobba är inte så svårt, även om lönen inte är den bästa. Och ja, jag har även jobbat i kassan på ICA trots det 😉 Och helt ärligt, 250 kr/h som man har om man jobbar kväll eller helg inom handels är en ganska okej lön 🙂

 3. Måste säga att jag gillar din inställning! 🙂 Känns bra att det finns människor som förstår att även ett arbete med låg status är värt att gå till. Många av dem behövs för att samhället ska gå runt! Och då hjälper man ju till att dra sitt strå till stacken i väntan på ett ledigt jobb inom området man har utbildat sig!

Kommentarer är stängda.