Laddar upp med spår..

Till helgen är det dags för Skånedraget (Sista anmälningsdag är idag – www.draghundsport.se) och vi har därför trappat ner på fysträningen för att på så sätt ladda upp både knopp och kropp för helgen! Vi tar det lite lugnt och kör idag samt imon ett par korta och lätta dragpass, annars är det bara skogsröj som gäller!

 

Påsken har firats med att matte varit sjukskriven från jobbet på grund av psoriasisartriten så några speciellt handkraftiga aktiviteter har vi inte pysslat med. I helgen har vi träffat Solveig och Thia för lite bruksarbete samt även familj och vänner för socialt arbete 🙂 Timmie fick följa med och titta på tävlingen ”Uppåt Väggen” vilket är precis vad det låter som, man springer – eller går – uppför skidbacken Väggen med den utrustning som man tänkt att åka ner på. Namnet Väggen är ett väldigt beskrivande namn för backen så att vinnaren lyckades prestera att springa upp och åka ner på lite över 9 minuter är ta mig satan helt otroligt! Timmie tog iallefall det hela med ro och låg snällt på renskinnet medan spektaklet pågick. Neo fick sedan följa med på en skoterguidning där han sprang lös och visade hur det skulle gå till!

Neo har inte bara sprungit som en tok de senaste dagarna utan han har även lärt sig att skälla ordentligt! För er som följt bloggen tidigare så vet ni ju att Neo annars bara skriker likt något skadeskjutet djur men nu så, nu börjar det ta sig! Snart kan vi skälla på figgarna i IPO-skulen! Neo har också fått skogsspårat lite, husse har lagt spår :O till honom och även Solveig. Spårandet med Solveig är också en historia i sig, Malung-Sälen kommun består av typ 4 312 km²  yta och vi lyckades att korsa våra spår flera gånger. Fjället är tydligen inte stort nog för oss båda! Men hundarna löste det fint 😀

 

Timmies ipo-spårning börjar faktiskt också ta sig. Troligtvis mest för att vi nu faktiskt spårar regelbundet – träning ger tydligen även färdigheter i spår! Igår körde vi vinkelarbete, dvs gick ett spår som såg ut som en trappa, vilket väl gick så där. Idag gick det däremot mycket mycket bättre! Först ett direktspår på ca 75 meter och sedan ett spår med 60 minuters liggtid, tre vinklar och tre apporter. Jag har fortfarande lite godis i spåret för att få ner tempot och öka nogrannheten! Liggmarkeringarna var att dö för och han var inte många centimetrar ur spårkärnan vid vinklarna trots att vi idag har snöstorm! 😀

 

Liam då? Jo Liam tränar för tillfället en massa helt onödiga trix som att snurra, backa och gå slalom. Han har även den ärofylda uppgiften att efterspåra i Timmies spår för att där se till att inget godis glöms samt att efterspåra Neos spår efter prylar som matte tappat när hon gått första gången. Att spåra med Liam i lina är just nu helt omöjligt och eftersom vi inte tävlar något bruks så får han helt enkelt frispåra, något som passar honom bra! 

 

Galleriet är uppdaterat med bilder från påskveckan som nu är till ända 🙂

En reaktion på ”Laddar upp med spår..”

Kommentarer är stängda.