Långhelg!!

I helgen har vi åkt Vänern runt, första anhalt var Skövde, sen ner till Tollered, vidare till Kungsbacka, upp till Göteborg och Eriksbergstorget för att senare åka till Lysekil och Munkedal innan riesenrajden styrdes norrut å hemmåt igen.

 

 

På anhalt nr 1, Skövde, träffade vi nya och gamla vänner samt tävlade rallylydnad. Är grymt nöjd med Neo som lyckades få ihop 65 poäng av 100 (uppflyttningspinne låg vid 70 p), bra jobbat av en hund som inte har någon som helst uthållighet i lydnadssammanhang! Dessutom inget apporterande av koner även om skyltarna var av visst intresse 😉 Liam började bra tills dess att han vid startpunkten insåg att de fanns en löptiksfläck precis i gräset framför honom (slick, slick, dräggel, dräggel) och där var han borta! Efter tävlingen var avslutad prövade jag med Liam en gång till och i domare och funktionärers frånvaro fick Liam veta att det inte är okej att vara hane under tävling och gjorde hela banan perfekt…

 

 

 

Foto: Lovisa

 

Hämtade lillebror Niclas hos mamma samt hälsade på deras hund i Tollered efter tävlingen.  En trevlig hane som dock har problem med hundmöten vilka han löser genom att omrikta sitt beteende, vilket min numera svullna blå/gröna arm fick känna av. Efter en diskussion om hurvida Neo skulle dödas eller icke dödas så fick en vattenflaska i kombination med klicker Faxe på andra tankar!

 

Spenderade en dag hos mormor och morfar där vi sedvanligt tvättade och städade bilar medan Neo satt i långlina och Liam spanade ut över sina domäner. Tränade vattenapportering i sjön där Neo var i paradiset och Liam passade på att träna Niclas.

 

 

En kväll och natt hemma hos farmor och farfar hann vi också med, träffade även pappa och stora lillebror Alexander. Liam och Neo blir alltid extra bortskämda där, naturligtvis ska hundarna ligga i soffan och när vi äter kvällsgodis ska även de ha sitt!

 

På lördagens schema stod jaktträning i Lysekil där jag och Neo spenderade 6 timmar med att lyssna och få råd ifrån en engelsk herre som var jaktprovsdomare samt vice ordförande (?) för jaktcockerklubben i England. Fick massor av tips om vad jag ska tänka på och hur jag ska gå vidare från där vi står nu! Väldigt lärorikt och roligt även om det regnade i princip hela dagen. Träffade Neos halvsyster, en väldigt söt liten flicka! Trodde inte att det gick att få Neo trött men långörat somnade i samma stunds om han landade i bilens bagage 🙂  Efter den dagen älskar jag min iFån som utan problem guidade mig genom bohusläns  oskyltade vägnät!

 

 

Innan det var dags att styra hemåt träffade vi Linda och hennes Skägg. Det var ett tag sedan men det märks knappt utan det är kackel på hög nivå när vi ses 🙂 Gosade lite med Liams halvsyrra Izzi innan det var dags att spendera ett par timmar i bilen igen. Idag har vi bara slappat, är grymt förkyld efter gårdagens hällregn men har faktiskt lyckats att klippa ner Liam samt tvätta.

 

Bilder från helgens bravader finns i galleriet!

3 reaktioner på ”Långhelg!!”

 1. Shit vilken helg! Du har hunnit med hur mycket som helst liksom!
  Kul med jaktkurs! Men regnet kunde man ju sluppit…

 2. ÅÅ va skoj med kursen! Neo var säkert super duktig:) återigen grattis till rallys framgångarna! kram

 3. Bra rallydebut för Neo, ungdomarna har ju tiden för sig.

  Undrar var för de nosande utställningscockrarna fick mycket högre resultat då;-)

  Jag vet svaret…….:-)

  Lät kul med apporteringsträningen, slit dummiesarna med hälsa nu då!

  Vi syns väl på SM?!

  Kram Marie med rallybrudar.

  PS. Holly gjorde succé på gårdagens fotbollsmatch, när en kille tappade sin mobil under läktaren. Hon kröp under och hämtade den. Du är skyldig henne en grillkorv sa jag – hon fick två:-) Holly rules:-)DS.

Kommentarer är stängda.