Lanthunden är i stan

På måndagar går jag på yoga inne i Karlstad och idag passade jag på att ta med mig Ebbe för att lant/fjäll-hunden skulle få lite stadsträning. Sånt kom ju naturligt när vi bodde inne i Karlstad för en himla massa år sedan, nu får man försöka få till sånt när man har tid.

ebbe

Jag trodde att Ebbe skulle tycka det var hur spännande som helst i stan, att han skulle försöka hälsa på alla och vara en liten pain-in-the-ass i kopplet för ja, han är inte så där jättevan att gå i koppel >_< det är ju dock inte hans fel utan det kan enbart skyllas på den där som håller i andra änden av kopplet… Han har aldrig varit inne i Karlstad innan och fått extremt lite stadsträning jämfört med mina andra hundar där det som sagt kommit gratis. Jag vet inte om det är för att jag inte har några förväntningar på Ebbe som gör att han alltid är duktig? Han tacklade barnvagnar, plingande cyklar, skrikande ungdomar och stressade människor precis som om han aldrig bott någon annanstans än i stan. Hur världsvan som helst :O Och, han var faktiskt väldigt duktig på att gå i koppel !!

 

11063764_10152986896664139_8258221301764457415_n

Satt en stund på torget varpå Ebbe lägger sig bredvid och tittar på folket runt omkring. Efter en stund kommer en kvinna fram och frågar om hon fick hälsa vilket hon fick och Ebbe var glad över att få lite uppmärksamhet 🙂 Summasumarum, jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag helt försummat miljöträningen med Ebbe för uppenbarligen behöver han det inte.

Innan Ebbe och Timmie gick på semester så fick Ebbe vara med på SWB-Karlstad dw träning i Kil och det var likdant där, jag hade förberett mig på att han skulle tycka att det var jättespännande med alla nya hundar men det var bara fokus på arbete. Jag var lite spänd på hur han skulle reagera på bull’n’terrier hundarna, då han inte alls är van vid den typen av hund och dessa många gånger har ett väldigt spänt och lite udda kroppsspråk som kan trigga igång andra hundar, men han brydde sig inte alls.

 

Ja, jag kanske är nåååågot partisk men jösses vilken go hund Ebbe är. Han fyller snart 2 år och jag är så sjukt nöjd med honom, en superbra arbetshund och en supertrevlig och hyfsat enkelt familjehund <3