Lilla landet lagom

I lilla landet lagom, även känt som Sverige, får man inte vara lycklig, duktiga eller sticka ut. Man får inte prestera över medel och man får absolut inte vara stolt över det. Om man får bra resultat på tävling så måste man ju ha fuskat sig dit enligt den Svenska avundsjukan, för allt är alltid för bra för att vara sant!

I morse läste jag ett mess från en vän som fått berättat för sig av någon på helgens barmarkstävling i Härnösand att mina hundar är dopade. Personen som berättade hade kollat upp det blodpulvret jag ger hundarna och enligt denna var detta dopingklassat. Efter en natt med feber och tillhörande feberdrömmar så var det ett något chockartat sätt att vakna till på och under dagen kom fler rapporter från andra som hört samma sak.

Efter att ha lusläst dopingsriktlinjer, listor över dopingsklassade preparat och kontaktat folk som är insatta i träning och doping, bland annat SDSF’s dopingansvarige Carin, så kan jag nu med gött samvete säga att det som jag gett till mina hundar inte är dopingklassat! Att ge sina hundar blodpulver är inte samma sak som bloddoping (där man sparar eget blod, sorterar och sparar de röda blodkropparna för att sedan injicera dem igen eller tillför EPO, ett hormon som stimulerar kroppens egna förmåga att producera röda blodkroppar).

Vart denna människa som spridit ryktet på helgens tävling fått det ifrån har jag ingen aning om men helt ärligt så skrämmer det mig lite. Jag har valt att vara väldigt öppen om hundarnas träning och kost i bloggen för att kanske inspirera någon och visa att så här kan man också träna sin hund (därmed inte sagt att mitt sätt är bättre eller mer rätt än någon annans!). Men kanske ska denna blogg ska bli som många andra draghundsbloggar, där man främst visar vackra bilder och inte skriver något detaljerat om träningen då det tydligen kan tolkas och användas emot en. Men jag frågar mig också, Varför startar man ett sådant rykte, vad vinner man på det? Inte nog med att det skadar mig så skadar det även i allra högsta grad vår sport!

Först vart jag arg, riktigt jävla skitförbannad! Så som jag kämpat med mina hundar, alla tusentals och åter tusentals timmar jag lagt på träning, träning och mer träning. Jag har anpassat hela min vardag, satt hundarnas träning framför vänner samt familj och nu till och med struntat i min jobbkarriär för att flytta till Sälen och få bättre träningsmöjligheter! Som både jag och hundarna kämpat för att hitta en bra balans mellan träning, kost och vila så får vi det här slängda på oss? Husse tyckte att vi skulle vara glada, för nån tycker tydligen att vi är jävligt bra och så pass bra att vi måste ha fuskat oss dit! Nån är avundsjuk på våra framgångar och istället för att glädjas så snackar man skit.

Nu känner jag mig mest förtvivlad för att jag genast känner att jag tappat förtroendet för andra draghundsförare som jag inte känner så väl. Jag vet inte vem som startat ryktet och därmed kan det ju vara vem som helst som jag träffar på tävling, vem ska man lita på? Bara en sån sak som att lämna bagageluckan öppen, vågar jag göra det på kommande tävlingar? Det är mycket folk i rörelse på tävling och bilarna står tätt, att slänga in en tablett, en cocosboll eller lite koffein i buren går att göra snabbt och nåt sånt skulle kunna ge utslag på en dopingkontroll. Från och med nu blir det hundar i låst bil, att ta med eget vatten och att hela tiden ha full koll på mina hundar och våra tillhörigheter.

Oavsett vem du är som startat detta rykte, för jag vet att du läser min blogg eftersom du annars inte hade vetat att hundarna får blodpulver, så vet du nu även att blodpulvret inte är dopingklassat och därmed inte är olagligt! Vad som dock är olagligt och något som du kan bli dömd för är förtal, tänk på det.

20120923-195006.jpg

32 reaktioner på ”Lilla landet lagom”

 1. Men det är så typiskt svenskt – eller är det typiskt människan? Jag vet inte – men det du blivit drabbad av är, TYVÄRR, inget unikt alls. Du är ”bara en i mängden” av alla de som minsann inte ska tro att de är något, som någon måste sätta käppar i hjulet för, jävlas med – förmodligen går det inte fullt lika bra för vederbörande och då sitter dina framgångar som en finne i röven på dem..
  Lägga ner tusentals timmar på träning för att få bättre hundar, eller FLYTTA för att få bättre träningsmöjligheter??? 😮 Hemska tanke, vad besvärligt – mycket lättare att försöka sänka konkurrensen genom förtal och skitsnack. 🙁

  Jag förstår ytterst väl ilskan och besvikelsen, men du, du kan inte ändra på bloggen (fast det tänkte du nog inte på allvar heller, det bara känns så just nu?), därför att du har helt rätt. Den ÄR en inspiration för andra! Det är HÄR jag hämtat massor av nybörjartips på hur man kommer igång från början, det är här jag förstått hur mycket träning som ligger bakom bra hundar, det är HÄR, jag verkligen fått min lust att satsa på barkmarksdrag med (än så länge) unghunden!

  Det är länken till din blogg jag lämnar ut varje gång folk har frågor och funderingar på ämnet. Därför att du beskriver allt så oändligt mycket bättre, och framför allt mer levande, än de flesta andra bloggar jag hittat på ämnet.

  Lätt att sitta här och säga,men bit ihop och kom igen.
  Du och många med dig vet, att du har rätt den här gången. Och jag gissar att många som inte känner dig mer än genom bloggen, också tror blint på dig.
  Kör hårt och kick some ass ute på tävlingsbanorna nu!!!

 2. Jag tror att husse minst sagt har rätt! Och skithögar finns överallt. I högstadiet gick det rykten om att jag tog preparat för att bygga muskler. Inte heller sådär jätteskoj…. Stå upprätt och spring som fan, det är ju aldrig skitsnack om förlorare, bara de som vinner 🙂

 3. Hur kan man bara komma på idén? Blod finns naturligt i allt kött och många draghundar får färskfoder som dryper av blod. Blodpudding, populär hundbelöning, är gjort på en massa blod o vetemjöl, tänk vad många hundar i Sverige som skulle vara dopade då!? Nån har haft otur när h*n tänkte….

 4. Usch vad hemskt!! Hoppas den personen själv kommer till insikt och ber om ursäkt för det hela… Det är förtal och det är faktiskt ett brott så ett ursäkt är det minsta hon/han kan göra!

  Håller tummarna för att ingen försöker ge sig på dina hundar för isf hittar jag den personen och skadar honom/henne ordentligt med mina egna händer!!

 5. Nä fy fan rent utsagt!!! Jag har fått så mycket insperation från dig o dina hundar! Den svenska jantelagen är hemskt men jag hoppas verkligen inte att du ger upp nu för det är DU för bra för….. Så AC ta dig i kragen och ut och gör det du är bäst på! Tävla drag!!!!! Vi är många som har dig som insperatons källa

 6. Fy va tråkigt att bli anklagad för något sånt. Förstår att du blev arg. Hoppas att den som spred ryktet har rejält med dåligt samvete.

 7. Underbart talande bild! Tyvärr finns det alltid de som stör sig på framgång och det verkar som de hellre tar till förtal, än att träna mer själva. DU är grym i din träning, så fortsätt bara att vara du 🙂

 8. Hej!
  Jag har oxå problem med olika rykten och jag vet inte varifrån dom kommer. Och det känns hopplöst, när man inte vet hur de uppkommer och från vem. Senast nu i helgen fick jag ett mail från en gammal riesenbekant som undrade om ett rykte. Känns skit dryg och gör att man tappar lusten för det man normalt brinner för…

  //noa m. Gimli

 9. Så otroligt tråkigt att det alltid finns människor som mår bra av att försöka trycka ner andra med lögner och skitsnack!

 10. Men vad ända in i helvete!
  Det räcker ju med att läsa vad du skriver för att inse hur noga genomtänkt du är i allt du gör och att hundarna går först! Inte fan dopar man sin hund då.

  Tyvärr har du råkat ut för en störd människa och sådana finns det tyvärr gott om. Att inte unna andra att lyckas, är ta mej fan en störning, i mina ögon sett!

  Stå på dig!

 11. Anna-Karin. Du är absolut den sista personen man sammankopplar med doping! En person som har orent mjöl i påsen skulle aldrig vara så öppen som du. Jag har lärt mig mycket från dina inlägg och jag hoppas verkligen inte att de ondsinta får dig att sluta vara du. Kram

 12. Som bror till min storasyster Anna-Carin så kan jag intyg att hon ALDRIG skulle använda sig av doping för att uppnå bättre träningsresultat. Detta är otänkbart och skulle hon göra det så skulle det springa runt tre stycken Belgien Blue hundar på tävlingarna och i Sälen, med tanke på all den tid hon lägger ner på träning och hundarnas välmående. Den kärlek min syster visar sina hundar tror jag inte någon visar sina hundar och det i sin tur betyder att hon aldrig skulle göra något eller stoppa in dem något som skulle kunna skada dem. Absolut inte dopingpreparat!

  Men du är väl bara avundsjuk för att syrran har tre välmående hundar som är lyckliga i sin tillvaro som känner sig älskade och som aldrig har vanskötts. Antagligen är det så att din sparris till fjant hund alltid kommer sist bakom min systers hundar och antagligen är det så att Liam har spöat skiten ur din/dina hundar ett antal gånger så du har väl helt enkelt tröttnat på att vara en riktig loser som enbart får stå vid sidan av prispallen och stå i min syster seger skugga.

  Sen tillsist är det väl så att du helt enkelt är en väldigt misslyckad människa som inte klarar av att se andra lyckas, som går runt och sprider rykten för att du är en förlorare som inte kommer vara något annat än en förlorare. Så ta nu din dåliga ursäkt till hund och träna mer för att slå dina konkurrenter istället för att sprida falska rykten om min syster bara för att din hund är för värdelös för att slå Liam, Neo eller Timmi. Det vettigaste du kunde göra nu är att träda fram och be om ursäkt till min syster om inte annat är du och förblir du en dålig förlorare!

  Hälsningar från en som vet att Anna-Carin aldrig skulle använda dopingpreparat!

  /Alexander Lönn

 13. Trist! Fast kanske mest för den personen som startat ryktet. Har folk inte bättre för sig, tänk att de orkar lägga så mycket energi på andra och hitta på saker. Måste vara ett trist och innehållslöst liv de lever. Tänk om de istället kunde inspireras och lära sig av andra. Sannolikt skulle de göra att de blev mer framgångsrika. Dels för att de hela tiden lär sig nytt men också för att de skulle använda sin energi till positiva saker och tankar.

  Säkert kommer du att få höra mer saker så länge du är framgångsrik. Njut istället av din framgång. Låt inte de avundsjukas negativa energi och nedvärderande tankar smitta dig. Vill de lägga sin energi på detta låt dem göra det då. Sannolikt är det de som lider mest och mår sämst. Idag var det du nästa dag hittar de någon annan att vara avundsjuk på. Tyvärr är det så det funkar. Du är jätteduktig och kämpar på trots tuffa odds. Du har förverkligat drömmar och det är som du skriver inte gratis. För att vinna måste man våga och satsa. Det är inte alla som har orken och viljan till detta. Fortsätt kämpa på och fortsätt ha ROLIGT!

 14. Å gött att vet att man kan äta blodpudding i var-dagen!
  Dåligt påläst ryktes-spridare!
  //mum =D

 15. Hahahahaha!!!! Stackars jävel som kom på nått så korkat!
  Och hoppas hen känner sig rätt osmart nu…
  De positiva i de tragiska är att om hen lyckats sprida de till många… Så har många även gått därifrån och garvat åt hen. (För man får hoppas att dom varit liiiite smartare än rycktesspridaren)
  Tråkigt bara att folk i det läget inte berättar vem de är el säger ifrån… 🙁
  Men men… All lycka till i framtiden!

 16. Självklart ska du fortsätta med allt kul du gör med dina hundar. Det finns ingen vettig människa som tror att du skulle hålla på med nåt så dumt och skadligt som doping. Dessutom är det hela så otroligt dumt, blodpudding är ju mat, blodmjöl kan användas som gödning i grönsakslandet Att blanda ihop detta med bloddoping, man tar sig för pannan Är helt underbart att läsa om allt du och hundarna håller på med, att ni dessutom når framgångar är ju liksom ”grädde på moset”. Ta inte så illa vid dig av nån dum ”skitpratare”.Lite social kamplust kanske vore nåt? Förstår så illa väl att du blir osäker på folk när nån bär sig så bedrövligt taskigt åt men vi är många som tycker du är helt fantastisk. Heja på och fortsätt som förut
  Hälsningar Inger R.

 17. Fy faan vad obehagligt! Dessa dopingregler får en att gå på tårna när man börjar sätta sig in i dem mer så jag förstår din rädsla! Gott att blodpulvret inte var dopingklassat, har också hört någonstans ifrån, på väldigt luddiga vägar, att det skulle kunna vara det men inte fått det bekräftat. Gott att du fick svar. Hoppas du samlar dig efter detta och fortsätter i samma anda framöver, jag vill gärna läsa dina bloggar och se hur det går för dig, du är en inspiration!

 18. Du har fanimej rätt i det du skriver, lilla landet lagom. Ingen får vara bättre än någon annan, för då har man antingen fuskat eller hittat på. Så är det med allt i detta land! och man blir ju bara arg av att man är så medveten om att de är så..
  Av det jag läser på din blogg(varje dag) så har tanken aldrig slagit mig om att du någonsin skulle dopa dina hundar. Så uppenbarligen är denna människa grymt avundsjuk på eran framgång och ditt liv. Jag hoppas att du inte tar åt dig allt för mycket, försök nu med facit i handen(samtalen du ringt och fått bekräftat att du inte dopat) ta detta som en komplimang. Du har ju ganska så uppenbart ett roligare och bättre liv än denna person.
  Jag tycker du ska fortsätta som du gjort innan, du har ju inget att dölja och jag vill verkligen inte att du slutar skriva om era träningspass och koster! 🙂
  Men gör som du skriver, lås in hundarna, ha med eget vatten och va skeptisk, men trevlig mot nya människor. Man ska alltid ta nya människor med en nypa salt, det är då du skyddar dig själv som bäst 😉
  ///Becca

 19. Fortsätt med det du gör! Ni är asgrymma! Fin och talande bild på supertrion 🙂

 20. Smart bild! Stå på dig bara. De som snackar skit bakom din rygg ligger bevisligen bakom dig. Tycker det är förbannat tråkigt med missunsamhet och avundsjuka. Du har en stor fanclub i alla som såg er på Vindelälvsdraget. Jag tror med all säkerhet att vi som önskar dig framgång och lycka är fler än de avundsjuka misslyckade idioterna.

  Lycka till
  Kajsa, Bruno & Vito

 21. Vad ledsen jag blir när jag läser detta inlägg… Det är så tråkigt att folk snackar skit bakom ryggen, förtalar etc. Tyvärr är det inte helt ovanligt, även om jag tycker detta är bland det grövre jag hört/läst… Jag har en kompis som är utsatt för mycket skit pga hennes framgångar med sina hundar (yes, de är duktiga och det går grymt bra och hon tränar mycket, mycket!) och jag kan inte förstå den illviljan… Istället för att be om hjälp eller råd så går man bakom ryggen… Själv har jag ”bara” blivit anklagad för att ha tagit bort en hund (den hund jag älskat mest av de jag haft) för att det var för dyrt med alla veterinärbesök… Det kändes det med…
  Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga som du gör om det ni gör och inte låter denna elaka människa sänka dig för mycket. Förhoppningsvis stämmer ordspråket ”den som gräver en grop åt andra…”.
  Många styrkekramar!!

 22. Folk har olika sätt att sätta sig själv på ”högre positioner”, en del önskar så mycket efter att vara på topp att de tar till alla medel möjliga för att komma dit, ett sätt är ju att få de som är ovanför en själv ur balans. Låt dom inte lyckas med det!
  Är man osäker på om blodpulvret är klassat som doping eller inte, kan man ju vara så ärligt att man faktiskt frågar dig själv, hur det ligger till. Men det får ju inte dig ur balans, eller andra lättlurade att börja att tveka på dig. Men som man ser på alla inlägg så har du ju många som ser upp till dig och vill dig väl. Tyvärr kommer det alltid finnas de som vill att det ska gå dåligt också. Som nybörjare (ska snart starta första tävlingen i barmark) har din blogg och hjälp varit ovärderlig för mig. Men tyvärr så verkar inte draghunds världen skilja sig så mycket från andra tävlingsvärldar, en del kan helt enkelt inte inse att andra är bättre och istället för att sporras utav det och träna hårdare, bättre själv, så försöker man att ”knuffa” ner de som är ovanför. Låt detta bara sporra dig ännu mer och kör på som du gör, det funkar ju uppenbarligen bra!

 23. Men för HELVETE att det ska va så jävla hemst och farlgit att nån annan lyckas bra!? Jävla idioter, de finns tamigfan till ALLT! Gud! Jag blir alldeles vansinnig ju mer jag tänker på det du skrivit! USCH! Att det ska finnas folk som ska försöka trycka ner en bara för att man lyckats! Det bra är att man faktsikt vet att det ebnbart bottnar i en av två saker: 1) avundsjuka vilket inte är särskilt klädsamt… är det inte är det så är det 2) okunskap eller rent ut sagt: människa är korkad – och det är inte särskilt klädsamt det heller 😉

  Jag är oerhört ledsen för din skull, att du skulle behöva få höra sånhär skit bakom ryggen, men måste säga att det är ett jättebra inlägg du skrivit! STÅ PÅ DIG och fortsätt som du gör!
  Jag sysslar inte inte med drag – utan lydnad/freestyle/spår och allt annat. Men jag följer din blogg för att du ger mgi mycekt träningsinspirtion då jag är så fruktligt intresserad av fysträning! Så fortsätt! Din blogg är bra, ni är förebilder och ni kämpar så himla bra!

  Ska nog ta och köpa med mig blodpulver när jag åker hem idag… 😉

  KRAM och STÅ PÅ DIG!

 24. Jag är så ledsen att någon ful människa tar din energi på det här sättet. Istället för att ägna dig åt positiva tankar och träning tänker du nu på detta. Ägnar tid åt det.

  Jag vet inte vad det är med en del människor som inte kan glädjas med andra utan istället måste hitta ett sätt att trycka ner och göra fult. Alla era tävlingsresultat och din vällästa blogg gör tydligen att den fula avundsjukan kryper fram hos vissa.

  Själv lottar jag ut fem bollar som en hundshop sponsrar med på min blogg just nu. För detta får jag ingenting själv och jag tjänar inga pengar på det. Men en annan dobermannägare lämnar en kommentar där hon får det att låta som att jag inte längre är trovärdig, har sålt mig och gör något olagligt samt länkar till en artikel om skattefuskande och myglande bloggare. Hela glädjen med att kunna ge bort saker försvann och ersattes med att jag fick försvara och förklara att jag inte är en skattefuskare.

  Såg i morse att din blogg fått typ dubbelt så många läsare pga detta, så tänk att nu är det ÄNNU fler som läst både ditt budskap och din blogg och, helt säkert, även tar ditt parti i frågan.

  Du är känd för titlar och blogg, de människorna som spridit lögnerna är nu kända som de som ljuger. Du vinner!

  Kram på dig, du är ett föredöme!

 25. Jag håller med sambon din, du är ju bara så satans bra att man kan ju undra hur mycket du fuskat…. Du är ju omänskligt duktig! 😉

  Du är verkligen en förebild för mig och många av mina kamrater, låt inte detta komma åt dig! ALDRIG!

  Kör så det ryker och krya på dig!

  Kraaaamar

 26. Tyvärr är det inte första gången folk läser saker på bloggar och internet som förstör för en framåt i tiden.
  Det är synd att man måste tänka på vad man skriver och hur man formulerar sig, för folk kan uppfatta det väldigt olika.
  Men det är ju så, de som är ett hot eller börjar nå toppen, de måste man ge sig på!
  Folk anmäler varann, ligger i buskar och tar kort, ibland är det bra då det dyker upp röt ägg, men hela grejen är läskig.
  Gäller att inte bli för stor, duktig och känd antar jag, för det är då dom dyker upp och ser till så man faller pladask på näsan, om inte annat känslomässigt.
  Kör på! och vinn tävlingar!!
  Du har en rolig blogg att läsa trots att jag inte kör drag, och det vore synd om den inte kunde fortsätta att vara så personligt skriven, bara för rädslan att någon hittar något misstänkt i en text… 🙁

 27. Ja, din kille har rätt – det är någon som är j-kla avundsjuk på er, och valde den onda vägen genom att snacka illa om er, och om någonting som inte alls är sant. Sträck på ryggen och visa att ni står för det – att blodpulvret inte är dopingklassat och att era hundar är j-kla bra i alla slags områden, allt från rallylydnad till bruks och drag! Inte så många som har lika långa meritlistorna som ni har, och vi är grymt imponerade av er! Det är en massa falska rykten som åker kors och tvärs genom folks öron, och rykten ”manipuleras” lätt, så att en oskyldig sak i början slutar med något förfärligt. Det enda man kan göra är att skita i dessa rykte (lyssna helt enkelt inte på sånt strunt) och blicka framåt.
  Go Team Skägg!

 28. nej vad tråkigt! :/ Men jättebra att du tar upp detta i bloggen! Jag hoppas verkligen inte att du slutar skriva om kost och träning, det är de som oxå gör denna blogg så extra intressant! 😀

 29. Fy så tråkigt!
  Nu får man väl börja vara noga med att inte ha helt öppet till hundarna..
  Detta är nog avundsjukan som är framme, som vanligt. Jag hejjar på dig bara så du vet.

Kommentarer är stängda.