Lilla Liam testar

För ungefär en månad sedan fick Timmie ett paket från DinHundShop som innehöll en flytväst som vi skulle testa och utvärdera. Här uppe i Sälen har våren precis kommit, vitsipporna blommar nu här medan de i söder blommat över för länge länge sedan! Vi har dock ändå hunnit testa flytvästen och jag tänkte nu utvärdera och jämnföra den med Liams flytväst!

 

Nobby


strl L 21-41 kg
Ca pris: 199 kr – nu till specialpris på DinHundShop.se 175 kr!

Jag tycker att flytvästen är lätt och smidig, den följer Timmies kropp bra och verkar inte så jobbig att ha på sig. Timmie kan ta ut rörelserna ordentligt och har inga problem att rejsa runt på stranden efter att ha badat klart. I vattnet gör den dessutom att han syns ordentligt för en svart hund i mörkt vatten försvinner lätt. Knäppet fram har jag ställt in så att den passar Timmie, den öppnar jag aldrig vid på eller avtagning utan jag öppnar och stänger bara under magen. Flytvästen stängs med både karborre och spännen vilket jag tycker känns tryggt. För långhåriga hundar kan jag tänka mig att man finner karborret lite i vägen men säkerheten först! På ryggen finns ett bra handtag för den som orkar lyfta en riesen med en hand så fungerar det säkert superbra 😉 Jag har bara använt det till att hålla i Timmie så att han simmar på samma ställe. Hoover hade en flytväst i samma modell som Neo nu har tagit över, den är 6 år gammal och välanvänd men trots det är alla spännen hela, karborren fäster hur bra som helst och färgen är fortfarande stark och klar!

För er som har tidningen hundsport så vet ni att de gjort ett flytvästtest i senaste numret där denna modell dessvärre inte var med. Dock var Hurttas modell med och den fick högsta betyg i artikeln! Hurttas modell och Nobbys är nästan helt identiska, bara att Nobbys inte kostar 599 kr i riesenstorlek 😉

 

 

 

Baltic

Strl L 15-40 kg
Ca pris – 765 kr

Liams flytväst har han haft i fyra år och även denna är fortfarande hel och fin i färgerna. Denna flytväst har inga karborren utan bara spännen men inga snabbspännen som på Nobbyn utan här måste längden på remmarna justeras varje gång och den överblivna remmen måste träs igenom en ögla. En stor nackdel med denna typ av spännen och remmar är att när en rem lossnar ur öglan så blir den väldigt intressant för hundarna. Jag vet inte hur många gånger Liam börjat jaga den svarta ormen som följer efter honom i vattnet! Det är dessutom då väldigt lätt att spännet går upp om remmen väl halkat ur sin ögla. Västen har två fickor, enligt tillverkaren för förvaring, men dessa är väldigt små så enbart något litet får plats. Flytvästen är något tyngre och större än Nobbys väst men helt okej i sin smidighet. Handtaget på Balticvästen är kraftigare än Nobbys och likaså D-ringarna. Denna väst känns överlag kraftigare men även mer klumpig än Nobbys väst, den är dessutom rejält mycket dyrare!