Lördags rapport

Vet att det är flera som väntar så här kommer svaret; nej, vi blev inte godkända på slutprovet idag och jag är både arg och orolig.

 

Först arg:
Provet började bra med att lyftmottagaren tappar Liam. Underbart! Nu har Liam ännu en gång fått det bekräftat att främmande människor inte är att lita på när det kommer till lyft. Lovely, ska vi behöva jobba med det här en gång till nu? Vidare gjorde vi söket där Liam redan tidigt visar att något i fel, han som annars flyger fram i ruien ville inte gå ut, pep, vågade eller ville inte hoppa omkring. Fick ta ned honom då någon sa att han bakben inte så bra ut, klämde lite, han visade inget, ut i ruinen igen med samma resultat; pip, inte vilja gå ut, inte vilja hoppa. Sen kom skott efter skott efter skott efter skott var på Liam bara går ned sig, han hittar alla sina figgar men inte så mycket mer.

 

Vi blev som sagt inte godkända, vilket är helt rätt då Liam inte ens jobbade på halvfart. Varken jag, Sanna, instruktörerna eller de andra som sett honom kände igen honom. Vad som jag däremot inte alls håller med om är att domarna inte rekommenderade att göra omprov då min hund anses vara så skottberörd att det inte finns någon mening med att fortsätta, att låta mig göra omprov skulle tydligen bara var att göra mig en björntjänst. Det gjorde inte någon skillnad att jag sa att han aldrig reagerat så här eller att han aldrig på MH, inträdesprov, delprov 1, det icke-godkända delprov 2 eller det senaste delprov 2 (som vi gjorde för exakt fyra veckor sedan) fått något annat än ”helt oberörd, ev snabb kontroll” vid skott. 

 

 

Sedan orolig:
Vad hände med min skottfasta och energiska hund? Hos mig, och hos alla utom domarna tydligen, så blinkade varningskylten ”SMÄRTA” stort och därför ska Liam grundligt gås igenom av en veterinär så fort vi får en tid. Något så enkelt som en öroninflammation kan få vilken stålhund som helst att vrida sig av smärta vid höga ljud. Skulle det vara så att det inte är något fel på honom så ja, då måste det ju vara en merit i sig att på fyra veckor gå från skottfast till skotträdd utan att något speciellt har hänt 😀  Kanske är han världens enda hund med den meriten isånafall, undra om man kan få någon titel för det?

 

 

 

Men seriöst, jag förstår inte hur man kan vara så enkelspårig, att totalt strunta i tidigare prov, inte lyssna på instruktörerna eller tänka ett steg längre (inte bara se till symptomen utan faktiskt fundera på orsaken till just symptomen) utan att efter tjugo minuter helt enkelt bara döma ut en hund som i nästan två år lagt all tid på räddning. Att jag dessutom vet andra hundar som varit i exakt samma situation fått omprov och att även hundar som lämnar figgar eller inte markerar med rätt markering kan bli godkända eller får göra omprov gör en ju lite fundersam. Men men, vad vet jag? både jag, mina träningsvänner, instruktörer och tidigare domare måste ju tydligen se väldigt dåligt då vi inte sett detta problem tidigare.

 

Man kanske skulle börja med guldfiskar ändå?

18 reaktioner på ”Lördags rapport”

 1. Nej usch vad tråkigt, vad ledsen jag blir för er skull när jag läser detta:( Betyder detta att ni är portade för alltid? Förstår att du är arg:( Håller tummarna för att Liam snart är sitt vanliga, pigga glada jag snart igen! Stor tröstkram

 2. Visst är det konstigt att hundar utan färdig markering kan bli godkända….hmm?tappade lite förtroende för det ”kunniga ögat i dag” men men vad vet jag (vi) ? Alla som sett Liam jobba tidigare vet att nåt inte stämmde, vad åter står väll att se vi får väll som vanlig slå våra (o)kloka skallar ihop. Jag är i alla fall stolt över er!nu ska jag sova är helt slut efter en dagens äventyr….

 3. Men NEJ. Fan vad surt. Hoppas självklart att det inte är nått vajsing med Liam som kom pga provet, typ att han kopplade hela situationen med tappandet, eventuell skada och skotten. Min kelpies pappa hade en vaxpropp och blev skottberörd. Klart ni måste få göra om provet!
  KRAM

 4. Men nej vad tråkigt. Hoppas att det (tur i oturen) skulle vara typ vaxpropp eller öroninflammation, det är ju självklart inte roligt, men samtidigt bättre än om han skadat sig när lyftmottagaren tappade honom och han band ihop hela situationen med smärta och skott. Men klart som korvspat att ni ska få göra om provet, herregud. Håller tummar, tassar och tår för att det inte är nått knas med Liam <3
  KRAM

 5. Fan vad tråkigt! 🙁 Tror knappast att Liam blivit skottberörd sådär helt plötsligt, det måste ju vara något som är lite fel… Ta en paus med Liam och…bygg en snögrotta eller nåt. 😉

 6. åh nej vad trist! vet inte riktigt hur det funkar med omprov, men är sista ordet sagt redan?

  stor kram!

 7. Sv; Fy fan vad vidrigt att de ska göra allt så krångligt! Tycker att det är så fel när man mycket väl ser att Liam är en superhund i övrigt att bara se till vad som hände just då. Man måste ju ta hänsyn till vad som hänt tidigare under tävlingen också. :/ Jag och Joppeboy håller våra tummar/tassar för att allt ska ordna sig!

 8. Ahh! Surt!!

  Skadade han sig vid tappet? Diffus smärta kan få vilken hund som helst att agera underligt också. Hoppas han är ok lillkillen.
  Och dommare… jag har mött min beskärda del äkta skummisar… lite så att jag funderar på att utbilda mig själv, så hundsverige iaf får ett till vettigt nytillskott 😉 och kan pensionera några lommhörda stofiler..

 9. vilken jävla otur… usch så trist. och vilken jävla klantskalle som tappar hunden rakt ner i marken? kanske lite hårt skrivet av mig, men jag hade varit extremt upprörd… man lägger ner så extremt mycket tid och energi på att träna så det behövs belöning i form av framgång för att man ska få ny energi och motivation till att fortsätta. Även om träningen såklart är vansinnigt rolig på vägen…

  Kram igen

 10. Aj va jättetråkigt när sånt här händer, och det gör de ju eftersom det är levande varelser vi har och inte maskiner. Enl. min erfarenhet beror en sån här förändring hos hunden alltid på typ smärta/ sjukdom el.liknande. Nånting som gjorde att han inte kunde greja det som vanligt. Det viktiga är ju att det är nåt som kan botas/rättas till. Grotta ner er med märgben och godis och en massa sånt och deppa en stund. ( att svära lite över alltings djävlighet kan va hälsosamt ). Varken du eller den lille svarte verkar vara typen som hänger läpp nån längre tid. Pussa på han.
  hej

 11. Inte vill du byta dina hundar mot några tråkiga guldfiskar 😛 Jo draget har gått hur bra som helst! Premiär idag och han drog som en tok! Blev ganska trött 🙂

 12. Nej fy vad trist! Kan han ha skadat sig vid lyftet/tappet? Hoppas verkligen att han blir som vanligt igen och att Ni får chans till ett omprov!
  kram till Er

 13. Nä, vad trist!! Det låter som om han har ont någonstans.
  Kan du överklaga/protestera mot domarens beslut?
  Ge inte upp, kämpa på!

 14. Fy vad trist!

  Vid fyra års ålder blev min skottfasta hund helt plötsligt jättestörd vid skott och försökte rusa till bilen med svansen långt uppdragen mellan benen. Det visade sig vara en öroninflammation i kombination med löp som ställde till det. Tack och lov så kunde vi jobba bort rädslan även om det blev mycket jobb, men då blev hon å andra sidan ordentligt berörd.

  Håller tummarna för att det är något som enkelt fixas och att skotten fungerar lika bra som innan igen! Det har ju gått så bra för er tidigare!

  Hälsningar Josefin (”sommar” AoH)

 15. Tycker också det verkar riktigt konstigt. Jag menar att för det första tappa hunden – som bara det kan ha gjort at han faktist fått ont och sedan inte ta hänsyn till att han fått godkänt på alla tidigare delar. Nu är det ju nästan så man ”hoppas” att han faktiskt har någon skada som ger dig möjlighet till omprov. Jag håller tummarna för att du får göra om!

 16. Ja det la lite sordi på ”firandet”. Jag lider med dig och Hoppas verkligen att veterinärintyget gör att ni får chansen att spika slutprovet. Med tanke på vad du och Liam presterat innan och att jag (och övriga gruppen) vet vad ni kan och borde få chansen att visa detta, när Liam är ”sig själv”.

  En överklagan borde vara på sin plats och jag kommer iaf att intyga att ni måste få göra det igen.

  Vi ses på nästa träning, om inte förr =)

  Sköt om er

  Patrik & Morra

Kommentarer är stängda.