4 reaktioner på ”Mamma och Pappa”

 1. Väldigt fina föräldrar!

  sv: Riktigt tråkigt, vet knappt om utställning är en sport?! haha! Såååå trist, visst hundarna lider väl inte (dom flesta iallafall) men fan vilket tråkigt liv att åka på massa utställningar..
  Zuki är fin, hon är ju svensk juniorvinnare hahah 😀 Tror inte att många domare läst CSV’ns rasstandard..

 2. Pappa Jazzi ser riktigt ståtlig och vacker ut!

  Måste bara fråga om selen på nedersta bilden. Har tittat lite på den, men inte hittat den någonstans så att jag kan klämma och prova. Tänkte ha för vardagsbruk när hunden röjer runt i skogen och så, men den ser ut att sitta lite konstigt på bilden…? Är det bara konstig vinkel eller är det knepig passform?

  1. Neo är bara 38 cm hög och väger 13 kg så visst går det att dra med en liten hund 🙂

   Den selen är en arbetssele som används till drag eller skyddsarbete, de ser ofta väldigt konstiga ut när hunden står ledig och inte drar i den. Precis som den övre bilden på Jazzi så ser den selen för liten ut eller för kort i ryggen men när hunden sedan drar så sitter den precis som den ska 🙂 Jag skulle personligen inte låta hunden ha någon sele på sig när den röjer i skogen. Risken för att hunden fastnar i något eller att någon annan hund fastnar i selen är alldeles för stor.

   1. Om Neo fixar det så borde min på 44 cm och 13 kg fixa det, för så långsamt som jag springer så kan det behövas lite draghjälp 😉

    Tack för svar om selen! Tyvärr tillhör jag den väldigt nojiga gruppen av hundägare, så under vinterhalvåret vill jag ha sele på henne. Har hört om alltför många hundar i bekantskapskretsen som gått genom isen, så jag vill ha något att ta tag i om det skulle hända något liknande. Under sommarhalvåret är hon en nakenfis, om det inte är jaktsäsong, då har hon en gul reflexväst så att hon syns.
    Såg bilder på selen på facebook där den användes som vardagssele, men den kanske inte lämpar sig som vardagssele då? Fastnade för att den ser bekväm ut för hunden, samtidigt så finns det inte massa ringar och annat som ökar risken att fastna i något.

Kommentarer är stängda.