ManMat-selen

Det har kommit lite frågor ang ManMat-selen så här kommer mina första erfarenheter.

Selen heter Lash Mesh, är tillverkad av ManMat och köpt av den svenska leverantören Kaneq. Själva grejen med den här selen är att den är ställbar i ryggen vilket gör att man kan ändra tryckfördelningen mellan bröstdelen och höftdelen av selen. Anledningen till att jag köpte denna sele är för att kunna variera mellan att använda vår vanliga R-sele från dragråttan och denna från ManMat, och då förhoppningsvis minska belastningen och slitage på hundarnas höfter och länd. Timmie har storleken XL och vi väntar just nu på att Liams sele av storleken XXL ska komma från Tjeckien där de produceras.

Hittills har jag bara använd selen på Timmie två gånger, en gång när han gick framför släden och en gång framför skidor. Det jag upptäckte när jag körde honom framför släden är att selen gärna vrider sig lite lite grann, något som vår R-sele inte gör, dock så vrider den sig inte lika mycket som tex Non-Stop Freemotion selen gör. När jag körde honom framför skidorna så upplevde jag inte alls att den vred sig utan den satt bra på plats. Det kan kanske ha att göra med att jag inte hittat rätt inställning för just Timmie när jag testade den i slädkörningen.

20130206-123202.jpg

20130206-123218.jpg
Här står Timmie som en liten ostkrok för så här snett sitter inte selen men tills dess att jag får en bättre bild så får ni här iallefall ett hum om hur den ser ut!

Annars är jag väldigt nöjd med selen. Den är mjuk och följsam, sitter bra på Timmie och verkar inte störa rörelsemönstret. Sen är ju färgen väldigt fin också 🙂 Nästa pågående projekt är att försöka få tag i en annan sele som är framtagen för wheeldogs som inte heller trycker på höfter och länd. Det är dock inte helt lätt då producenten slutat tillverka selen och den inte finns att få tag på i Sverige. Det finns ett företag som ”pirattillverkar” selen under ett annat namn men jag vill gärna ha lite kvalite på grejerna. Så nu scannar jag europa efter återförsäljare som har kvar selen i riesenstorlek!

En reaktion på ”ManMat-selen”

Kommentarer är stängda.