Matförslag?

På tävling har vi alla rutiner som vi utformat för att passa oss själva och passa hundarna. Det är uppvärmning, nedvarvning, de ska strechats, sockas på, selas av, på med täcke och ha mat på vissa tider både innan och efter ett pass.

Efter en tävling så brukar det se ut ungefär på följande sätt hos oss:
Hundarna – fått mat enligt mitt schema innan, blivit ordenligt rastade och uppvärmda. Efter avslutat arbete är det nedvarvning, på med täcke, strech och mat.
Matte – oftast bara tryck i sig en macka på väg till tävling, uppvärmningen består av att värma upp hundarna, total avsaknad av all form av streching och energipåfyllningen består av att jag slänger i mig en proteinshake.
Ja, hundarna kommer först helt enkelt!

I helgen har jag verkligen slarvat med maten. I fredags blev det två mackor till frukost, en lyxshake från Max till lunch och sen riktigt god middag hos farmor. Lördagens frukost bestod av ett par mackor i bilen till tävlingsplatsen. Efter avslutat race blev det en proteinshake och runt 19 intogs en kebabtallrik hos Affe och Helen. Söndagens frukost blev en ordentlig en hos kennel Ryssbergets, efter avslutad tävling blev det ännu en proteinshake, två muffins och en våffla. På vägen hem blev det en sväng in på McD och sen intogs två Pucko i Värmland. Väl hemma, 02:25 var jag naturligtvis vrålhungrig och tryckte i mig massa mat och idag vaknade jag av att det rev i magen och började dagen med dubbla portion gröt!

Ja, så går det ju fan inte att ha det! Jag behöver lite hjälp med förslag på mat som man kan ha med sig på tävling! Och då alltså nyttig mat, inga kakor, choklad eller annat och absolut inte banan! Usch, det är en äcklig frukt, eller vad det nu räknas som.. Nej, riktigt mat som är enkel att göra, förvara och äta och som innehåller bra energi 🙂

 

Förslag?

20121119-213459.jpg

7 reaktioner på ”Matförslag?”

 1. Jag har ett tips på egna proteinbars som man gör själv, kanske ingen ”riktig”mat men ändå bra att ha när man bara måste slänga i sig något. De innehåller dock nötter så man får inte vara nötallergiker tyvärr :-/ Annars funkar väl alltid att ha med sig pastasallader, de brukar stå sig bra tycker jag. Eller grova mackor med stekta ägg, bra kolisar (för energi till loppen) och mkt bra protein! Omelett är också grymt, går att variera i all oändlighet! Förutsätter att man diggar ägg då 😉 Nu låter det som jag är svinduktig på det här men tyvärr brukar det slarvas hos mig också ;p

 2. Jag tycker att detta är otroligt svårt! Ofta köper jag bara någon macka eller något som finns att köpa på plats (varken mättar riktigt alltid eller är ekonomiskt), eller glömmer bort det helt enkelt. Hundarna kommer verkligen i första hand på tävlingar som du sa.

  Dock har ju många COOP affärer (kanske andra livsmedelsaffärer med) så att man för en ganska billig peng kan göra en egen sallad och ta med. Riktigt smidigt, dock vill man ju ofta köpa den samma dag, vilket kan vara svårt med tävlingar som börjar tidigt på morgonen… Annars så har jag inte så mycket mer tips att komma med, utan kommer snarare hålla koll här för att se om du får något bra tips jag kan ta till mig också 🙂

 3. hej hej.
  ja…pannkakor,kalla sallader typ sallad med kyckling och bacon,chorizo,äggsallad,äggmackor,gratäng osv.
  allt kan ju ätas kallt.
  eftersom vi äter LCHF är det ganska lätt att komma på ”utflyktsmat” för oss 🙂

 4. Som löpare har jag samma problem när man är iväg. Hatar för mycket socker. tycker om det vid mål gång precis efter men jag vill gärna ha riktig mat. Ofta blir det massa ”skit” när man är iväg en hel helg som denna.man blir trött på mackor till slut oxå. Men jag var faktiskt duktig och hade med mig pasta och tacokött. Mitt råd är faktiskt att köpa dig en fin kylbag. Kommer jag göra i framtiden så jag har riktig mat med mig. Det sockret jag vill ha köper jag med mig…Punkt slut!! Brukar vara en kex choklad.
  Tack för en super helg AC! Du är en grymt ödmjuk medtävlande. Svårt att hitta såna när dom har vunnit en del men du är helt klart en katt bland hermelinerna! Det är respekt!!!

 5. Jag brukar gör antingen i mindre portioner eller en större pastasallad (utan grönsallad som blir dålig) beroende på vart o vad jag ska göra. Den här årstiden håller det bra i bilen om man inte har tillgång till kylskåp. Brukar åxå ha en påse m blandade nötter att tugga på när man kör bil långt. ALLTID kokta ägg med, de har räddat mig många gånger!! Förstås vatten o vatten o lite till med vatten….(de slinker ner en å annan chokladbit åxå) tjing tjing

 6. Pastasallad med grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika bitar i olika färger, körsbärstomater, andra grönsaker efter smak och blanda allt med pesto. Det blir fantastiskt gott! Gör en bigpack 2liters glasslåda till matlåda med mycke mat i, ta med en gaffel, ät några tuggor här och några tuggor där om det inte finns tid.

 7. Byt ut proteinshaken mot en banan så har du min helgmeny…. Illa! Det får helt klart bli skärpning på den fronten…

Kommentarer är stängda.