Miljöträning

Miljöträning. Konstiga underlag, höga höjder, underliga ljud och varelser. Det har Ebbe utsatts för idag 🙂 för mig är det betydligt viktigare att träna miljö och störning än att valpen kan en massa trix hemma i köket vid 4 månaders ålder. Med Liam ville jag så mycket och blev påhejad av klicker-shejping hysterin och ja, han kunde hela lydnadsklass 1 och 2 innan han fyllde 1 år. Men va fasiken hjälper det när hunden inte kan fokusera i olika miljöer och med störning? Det som Liam fungerar riktigt bra i är räddning och drag, men resten då? Våga-vägra-valpträning har fungerat väldigt bra på både Timmie, Neo och Nikki så vi testar konceptet igen!

20130923-133231.jpg

Vi har promenerat i Trollskogen där vi tittat på alla konstiga varelser och lyssnat på deras ljud. Ebbe hade flaggan i topp hela tiden och gick med spänning in i alla hus och bohålor.

20130923-133254.jpg

Vi har även gått i gallertrappor, gummerade trappor och lekt på hoppkuddarna, typ som en hoppborg men som en kudde 🙂 superkul tyckte Ebbe som glatt lekte och kampade med kopplet på det hala underlaget!

20130923-134918.jpg

20130923-134930.jpg

Koppeltränade lite, men vi var inte helt överens om vem som ska ha vilken ände >_< 20130923-135057.jpg

4 reaktioner på ”Miljöträning”

  1. Bitarna du tar upp är ju ännu viktigare än att kunna specifika moment för att vardagen ska kunna flyta på! 🙂

    Ja jag har testat det du skrev, både på bruks och andra platser. Har testat både att låta henne sitta kvar i bilen och att komma ut och bara chilla (ej träna), men jag tycker inte att det hjälper så mycket. Kanske får göra det ännu mer? Men igår när hon fått träna ett rejält pass somnade hon dock i bilen! 😀

  2. Ja det är klart att det inte är så jag vill ha det heller och vi jobbar på det! 🙂 Vi är ute på stan, vi har åkt buss, passivitetstränat, suttit och kollat tävlingar, tagit en stol och bara suttit och varit. Och de allra flesta gångerna vi är ute på bruks så är det Skurk som tränar och hon får inte göra något alls. Vissa gånger får hon komma ut och göra något litet och känna på omgivningen, men vi snackar inte om hårdträning varje dag här direkt. IPO och spår någon gång i månaden, och utöver det några minuters lydnadsträning kanske varannan dag. Resten är vardagsgrejer och skogsturer. Jag vet inte riktigt om jag vill dra ner ännu mer på stimulansen, det känns inte schysst. Jag tror på att försöka hålla vardagens balanserad. Däremot vill jag få henne att kunna kontrollera sig själv, även om det år myror i benen.

    1. Nja, tyvärr inte. Ebbe tyckte jag var dålig på att gå i kopplet, jag drog för mycket 😉

Kommentarer är stängda.