Morgonpass

Hade planerat sovmorgon idag men icke då. Husse skulle upp tidigt och jag har sjukt svårt att somna om, även mitt i natten har jag jätteproblem med att somna igen om jag vaknar.. Men, inget ont som inte har något gott med sig! Upp och ut på skidor för en 19 km tur klassisk stil innan resten av fjället vaknar 🙂 Det märks att spåren hemmavid verkligen sjunger på sista versen nu, det var isigt och barmarksfläckar lite över allt. Härligt med vår men samtidigt skär det lite i hjärtat av tanken att snart inte kunna åka skidor och släde mer.

 20130404-125334.jpg

 Vi har blivit lite bortskämda med vädret märkte jag då jag idag tyckte att det var dåligt väder. Det var lite molnigt men då det varit strålande sol i typ 2-3 veckor så anses minsta moln på himlen som dåligt. Men härligt var det ändå! Grabbarna var pigga men jag tror att de hårda spåren kändes lite mot slutet då de tappade en del fart. Solen värmer så pass mycket på dagarna att snön blir som slush-puppy och när minusgraderna sedan kommer på natten så fryser det på och blir stenhårt! Både klor och trampdynor såg jättefina ut när vi kom in men jag kan tänka mig att de är lite ömma. Blir till att ge grabbarna tass-massage ikväll.

20130404-125359.jpg

Måste passa på att ge mig själv lite cred då jag igår insåg att jag faktiskt kommit en bit på väg när det gäller min skidteknik. Igår körde jag nämligen en annan Neo, riesenschnauzern Neo på 11 månader fick testa på att dra! Cockern Neo fick springa med och agera hare då skägget Neo inte hade en aning om vad som förväntades utav honom. Det blev en kort tur på strax över 1 km där skägg-neo bitvis jobbade på bra! Att skejta utan stavar med en helt oerfaren unghund som ibland drar, ibland springer bredvid, ibland springer bakom och ibland springer på skidorna är inte lätt men det gick faktiskt väldigt bra! inte en enda vurpa och jag kände att jag hade kontroll hela tiden! Till och med när vi skulle passera en farbror med två taxar som gick i spåret (hur förbannat svårt kan det vara att förstå att man inte går i skidspåren!?!?) och jag fick hålla fast skägg-Neo i selen så kände jag mig osäker. Det tar sig!