Morgonstund har guld i mun!

Av nån anledning har det hittills inte blivit nåt drag på hela veckan :O måndag tog vi vila, inte för att grabbarna var trötta över huvudtaget men matte var det..

På tisdagen blev det bara en kort prommis och sen lydnadsträning i Malung tillsammans med ett gäng andra – kul! Neo var i extas, Liam tränade trix/freestyle medan Timmie fick regelrätt ipo/brukslydnadsträning.

Onsdag-lördag innebär jobb för matte och då är det powerwalk som gäller innan jobbet, ca 45 minuter i morgonljuset, ganska mysigt! Idag och igår varvade jag powerwalk med joggning då jag kände mig så himla pigg! Just nu känns det dock i både benhinnor och knän. Även om jag inte springer fort, hundarna ligger i lagom trav, så tar kroppen nog mer stryk än vad man tror i den rörelsen!

Nu när våren kommer så plockas både cyklar och inlines fram, ibland då också för att motionera och dragträna hundar. Om ni tänker dragträna eller låta hundarna galoppera på asfalt, pröva först att själva springa nån mil på asfalt och fundera sen på om ni verkligen vill utsätta er hunds kropp för den påfrestningen! Om tassarna tar stryk så syns det rätt så fort men det är inte alltid skador på skelett och liknande syns, hältor kan komma smygande senare. Men som sagt, pröva först själv att springa en bra bit på asfalt regelbundet och känn själv hur det känns innan du utsätter din hund för det!