Mörkerdrag och kvällsfundering

Körde lite drag idag eftermiddag, eller kväll beroende på hur man definerar det! Tog min plastpulka och hundarna å gick ut en stund innan kl 18 och tänkte att jag bara skulle köra en liten sväng mest för att hundarna ska få gå lite. Tänkte ta den korta rundan som vi kör på runt 10-12 minuter, eftersom det hade snöat så tänkte jag att den istället skulle ta drygt 15 min. Det var årets första understatement! Jag trodde inte att det skulle ha snöat så mycket i skogen – fel fel fel! Det tog 30 minuter att köra den korta sträckan nu när det kommit nästan två decimeter snö det senaste dygnet då alla spår var helt översnöade!

Men trots att det var riktigt tungt så kämpade sig grabbarna igenom den tjocka snön, visserligen stundtals i snigelfart men att stanna fanns det inga tankar på hos Liam eller Neo! När vi bara hade ett par hundra meter hem så kommer vi till en liten nerförsbacke som följs utav en raksträcka där vi alltid brukar ”spurta i mål”. Här kan jag ibland mana på hundarna lite så att de får gasa ur sig det absolut sista men idag hörde jag på dem att det inte var läge att pressa dem. Men de valde ändå själva att sätta fart och springa som galningar ner för backen och ”in i mål”!

Det gör mig lika salig varje gång grabbarna överträffar mina förväntningar och jag upphörs aldrig att förvånas över deras fysiska styrka, och inte minst deras mentala styrka! Underbara grabbar som förgyller min vardag och fyller den med massor av roliga saker!

Av samma anledning har jag bestämt mig att Liam inte kommer att bli någon tjänstehund. Jag vill träna för att det är roligt och jag tycker inte bevakning är så roligt, det är inte något för oss helt enkelt. Utbildningen känns mer som något som jag gör för att jag måste än för att jag vill. Och som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så är det för många saker som inte klaffar med mina övriga hundaktiviteter samt icke-hundliv.

 Man ska inte säga att något är äckligt förens man smakat på det och ja, nu har jag ju prövat på även detta och vet att bevakning är alldeles för lugnt och stillsamt för min rastlösa själ. När jag nu väl bestämt mig så känns det rätt så gött, visst, Liam kommer aldrig få en ”värdig eller riktig brukshundstitel” men då får det väl bli så då, som tur är så har vi kul ändå 😀 Nu kan vi istället lägga ännu mer tid på annat, som typ… öhh… drag? 😉

Imon blir det en sväng på släden innan vi far ner till Göteborg för att spana på MyDog! Om någon vill klappa på Timmie så finns vi i Riesenklubbens monter på Rastorget på söndagen mellan 13-17!

Trevlig helg på er!

6 reaktioner på ”Mörkerdrag och kvällsfundering”

  1. Blir lite småtrött på det här med ”riktiga” titlar ibland 😛 ..Det är stressande och jag tror som du säger att man ibland kanske gör en del saker för att man måste istället för att göra dem för att det är kul. Jag tycker inte du begränsat dig inom hunderiet utan att du prioriterat det som du och Liam är bäst på och som ni tycker är jäkligt kul 😀 Brons i barmarksdrag är inte så pjåkigt i mina öron och mer ska det väl bli!? 😉 … Trevlig helg!

    1. men visst blir man less, jag blir iallefall det på tjatet och småpikarna hela tiden! Men nu får jag ta det helt enkelt och bara göra sånt som vi tycker är kul 😀

  2. Va härligt det låter! Va duktiga grabbarna är 🙂

    Jag började läsa din dragskola igår och ska fortsätta läsa den. Testade att låta min Arrac dra en kedja idag. Första gången han drar.

    Kämpa på i snön 😉

  3. Klart att ni ska göra det som ni tycker är kul och vad är det som säger att man har roligare med en SBK-titel. Jag hoppade också av bevakningsutbildningen, inte min grej helt enkelt.

Kommentarer är stängda.