Mot SM i pulka lång – hur gick det till?!

Nästa helg har jag planerat att tävla på Hällefors Bk’s tävling i Nordisk stil och då pulka för att förhoppningsvis ta sista certet med Timmie! Tävlingen är på söndagen men på redan på lördagen går en annan pulkatävling i området, SM i pulka – Lång :O Det är alltså 20 km istället för de vanliga 10 km. Den tänkte jag alltså inte tävla på, tills dess att en viss Jan mutade mig med att man kunde meritera på tävlingen så ja, nu ska jag och Timmie visst testa på att tävla 20 km med pulka.

Vet inte riktigt hur det gick till? Vi är iallefall själva i klassen, skräll, så detta är för att utmana oss själva, testa uthålligheten samt möjligheten att köra för cert. Har vi lite tur så tar vi sista certet den helgen så att vi slipper åka till Sundsvall helgen därefter, vilket är den närmsta tävlingen efter hällefors och grängesberg. Sjuka avstånd när man tävlar i drag tyvärr..

Jag ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning! 20 km är långt, 2 mil ska avklaras och man ska gärna komma över mållinjen ståendes på skidorna och inte krypandes.. Vi är inte riktigt vana att köra pulka så långt men Timmie är ju iallefall van att dra släden i de distanserna. Så om jag bara kan hålla mig på benen och underlätta så mycket som möjligt för honom så ska vi kanske fixa detta! Phu, spännande och läskigt! 😀

4 reaktioner på ”Mot SM i pulka lång – hur gick det till?!”

  1. Klart ni fixar det! Ni är ju BARA BÄSTA GÄNGET!! Håller tummar o tassar för er! 🙂

  2. Det fixar ni galant! Timmie är så genomtränad så det blir ingen sak för er! Det blir annat för mig och den late (o svårtränade) schäfern, 10 km lina….

Kommentarer är stängda.