muskler byggs i vila

Vila måndag och vila tisdag, så ser stor grabbarnas start på veckan nu! Med tanke på att jag har träningsvärk efter att bara ha styrt, bromsat och parerat med släden så kan jag tänka mig vilken träningsvärk Liam och Neo har!

 

Så medan de sussar sig genom dagarna så har jag och Timmie lite tid för oss själva 🙂 Igår tog vi oss en sväng i skogen själva Timmie och jag, kan villigt erkänna att jag är alldeles för lat för att ta hundarna en och en. Kastade lite snöbollar och lekte allmänt förvirrad för att få honom ännu mer uppmärksam på mig. La även ett kort IPO-spår på vår plogade parkering samt körde lite lydnad innan vi tränade lite förberedande dragträning:

 

 

– Startträning
Timmie står ett par meter framför mig och på klara-färdiga-KÖR så springer han som en idiot rakt fram. Antingen till en skål/leksak eller tills dess att jag kommit ikapp honom eller kastat en leksak över huvudet på honom. Eftersom han vet så väl vad som komma skall när man börjar räkna ner så har jag börjat att försöka provocera fram tjuvstarter genom att själv starta innan kommando eller göra startförsök. Det rycker lite i kroppen på honom men han står stilla på sin position!

 

– Höger/vänster
Tränar vi visserligen på varje promenad. Varje gång vi är ute använder jag ”drag-kommandon” som höger, vänster, sakta, stanna, japp (japp=starta) för att nöta in kommandona så att de förhoppningsvis sitter som ett smäck när vi börjar köra till sommaren.

 

– Gå på
Vid en korsning så betyder ”gå på” att de skall gå rakt fram. Använder det även som bekräftelse på att de är på rätt väg, tex efter en korsning där de valt rätt. Tränar det egentligen på samma sätt som startträningen förutom att Timmie då har sele och koppel på sig och därmed får det mer dragrelaterat.

 

 

En bild som är tagen 9 september, Timmie har vuxit lite sen dess 😉