MyDog rapport

I helgen har vi ännu en gång styrt riesenrajden ner mot Göteborg och denna gång mot MyDog!

 

 

På lördagen gick jag dit utan hund och det var tur som fasiken! Började med att det tog 30 minuter för att få parkering, sen var det flera hundra meter lång kö för att komma in och väl inne så var det smockfullt! En annan hade helt missat att ”mannen som talar med hjälp av el-halsband” skulle vara där.. Suck.. Qvick-fix metoder lockar verkligen ”svensson-hundägare”, tragiskt!

Hade en hel lista på saker som skulle inhandlas men väl där så var det som om luften gick ur en, grejer precis över allt så man vet inte vart man ska börja titta ens. Blev en ny jacka som dessutom fick sig en brodering på ryggen, en dyna med galonöverdrag att ha i bilen, lite tuggben och klicker. Skulle köpt bia-bädd, tygbur till Timmie, utställningshalsband + koppel samt halsband till Neo men inget utav det fick följa med hem, tyckte inte att det var så mycket billigare eller snyggt.

På söndagen var det hund-dag för mig och först ut var Neo. För mig var det lite av ett prov, skulle han klara av alla människor och stressen? Skulle han fortsätta vara sitt vanliga jag eller förvandlas till den osäkra och rädda hund som jag hämtade hem för över ett år sedan? Skulle jag få bära ut min hund därifrån?

Träning ger färdighet, Neo gick in på mässan med svansen i topp och ut i samma sinnesstämning! Han hälsade på ett par riesens, försökte leka med cockern Eddie och förvandlades till en kampcocker med stora ögon när polishundarna hade skyddsuppvisning. Helt klart godkänt på detta mandomsprov! Passade på att träna lite lydnad, först runt finalringen och sedan vid utställningsringarna och cockerrockern var helt oberörd av miljön 😀

 

Efter lunch var det Timmies tur att vara mässhund och ha montertjänst! Timmie är ju så himla oberörd utav nya miljöer och har alltid varit så det var jag inte ett dugg orolig för. Han struttade in på mässan och såg att det där fanns tusentals människor som alla kommit för hans skull 😀 Vi stod i rasmontern i fyra timmar, sprang i finalringen på rasparaden och fick beröm utav en domare för våra fina rörelser och att vi skulle jobba vidare. Har ingen aning om vad fina rörelser är men när jag vet det så ska vi jobba vidare på det 😉

Montertjänsten gick fint, han hälsade på massor av olika människor, tvättade barnansikten och visade hur söt en riesenvalp kan vara när han ligger platt på marken. När det började droppa av lite folk så körde vi lite lydnad bredvid vår monter och även platsliggning medan personalen började städa och plocka ner sina montrar. Vagnar, hundar och städpersonal var inga problem, huvudet låg fastnaglat i golvet! Försökte få till en stå-bild och ”utställningsmoves”, bildbevisen finns i galleriet!

 

Träffade en del folk som jag inte sett på länge, roligt! Såg fina vovvar och spanade in olika rasmontrar. Det som jag tar med mig från mässan är att det beviserligen går att behålla en snygg exteriör med ett bra arbetshuvuvd, se bara på många utav jaktraserna som fortfarande används i jakt! Att ha dubbelchampion på tex Vorsteh är inte alls ovanligt. Vad jag också tar med ifrån mässan är en tanke om midja, ja alltså inte på förarna utan på hundarna. Många raser hade absolut ingen midja överhuvudtaget! Hundarna såg ut som tunnor om man tittade på dem uppifrån! Många utav dessa raser är dessutom arbetande raser som tex rottweiler och labrador. Väldigt tragiskt och synd om hundarna vars kroppar tar mycket stryk utav att bära på dessa extra kilon..

7 reaktioner på ”MyDog rapport”

 1. Så glad att Neo fixade miljö så bra 🙂 Timmie trodde man ju inget annat om 😉 Tycker också att det är så kul med dubbelchampinjonerna… synd att det inte är så på fler av våra arbetande raser :/ Kram på er!

 2. Såg reklam för Cesar på Stockholms hundmässa, gick under slogan typ ”hur du förändrar din hund”… Förstår att många gärna vill lyssna på honom och glömma att det i 99% av alla fall egentligen är en själv som behöver förändras… 🙁 Jättekul för övrigt att det går så bra för Neo med miljöträningen!

 3. Hej!

  Gillade orden i din blogg , om mässan , hundarna och ”mannen” :)) Jag lånar de sista orden om midja till ett rasforum om det går bra ! Duktig Neo och Timmie !

  Hälsningar B-M i Årjäng

 4. Det blir verkligen så på mässor, man planerar att köpa både det ena och det andra, men kommer bara hem med antingen hälften eller dubbelt så mycket!
  FÖR mycket folk och grejor överallt, ingen struktur och samma saker överallt!

 5. Härligt att han fixade det så bra! Tummen upp! Jag var också på My dog, fast på fredagen bara. Köpte mig ett valphalsband, valpkoppel, och lite leksaker 🙂 . Om lite drygt åtta veckor är det dags för mig att åka till Kumla och hämta en kelpie 🙂 .

Kommentarer är stängda.