Nej till Pollen!

Tackar för alla tips som mottages ang foder! Måste dock förtydliga en sak gällande färskfoder som många tipsat om. Jag hade gärna kört alla mina hundar på färskfoder eftersom de tidigare fungerat fint på det. Dock har jag två problem:


1 – Jag har en liten liten frys! Jag får precis in 16 kg av nordic i den och då kan jag bara ha lite lite mat till mig själv.

2 – priset.. Liam äter 1 kg om dagen, därmed så skulle enbart han käka för drygt 740 kr i månaden – för en hund. Alltså då BARA Liam, sen har jag ju 1 ½ hund till och så mycket pengar tänker jag inte lägga på foder!
Som ni förstår så är det inte ett alternativ att köra alla hundar helt på färskfoder :/ Jakten fortsätter, har ju fått en del drös med tips – fler mottages ändå – som jag ska kolla upp. Har även fått lite tankar och funderingar kring just hundfoder ifrån kunniga människor som jag ska ta till mig. Efter två nätter med en hund vars mage total havirerat då långörat stulit Standardt så har jag inte mycket val, igår natt fick jag springa ut med honom tre gånger och inatt behövde han gå ut varannan timme. Gissa hur pigg och fräsch en annan var i morse då?


Vi ska ju tävla i helgen så jag hoppas att långörat verkligen svara snabbt på Canicur som han nu fått, lilla skrutten! Det är för övrigt inte bara han som är krasslig, själv har jag börjat ett stort krig emot pollen och dessutom fått ont i halsen något som inte är en bra grej med det jobbet som jag har! Grabbarna Skägg har inte havirerat alls lika mycket på fodret, de har bara varit  lösa i magen medan Neo är riktigt riktigt dålig. Vilket är lite underligt eftersom han annars har stålmage den lilla cockern, han kan käka allt möjlig skit utan att bli dålig! Dagens barmarkstävling ställdes in pga mattes hals och istället tog vi oss en dw-tur där Liam fick kämpa på de sandiga stigarna på sörmon, tungt och lite varmt men framåt gick han! (fler bilder i galleriet!)Vi har ju lyxen att ha väldigt duktiga träningsvänner som inte bara är bra på att träna hund, de kan också ta fina kort!

Foto: Anna på silver-bullet.se
Foto: Helene Jansson

6 reaktioner på ”Nej till Pollen!”

 1. Ja, visst är det en djungel detta med hundfodret. Själv är jag oxå rådvill, har inte heller största plånboken fn men vill ju ändå att de skall ha bra foder med bra innehåll.Kör fn ”Mästers Komplett” 18kg=359:-; innehåller fullkornsvete, kycklingköttmjöl, animaliskt fett, köttbenmjöl, betfiber,vetekli,fullkornshavre, linfrö, de vanliga vitaminerna, mineralerna inkl omega 3+6 och en frukt-oligo-sackarid som skall stabilisera mag,tarme.Råprotein 20%, råfett 10% räcker bra just nu då de ej går på högvarv. Scott får håller jag på och bygger upp igen e en segdragen bogskada/stukad tå sedan i höstas/vintras. Han har aldrig varit så omusklad som nu men nu simmar vi, treadmill, cyklar, springer och han får springa fritt. Uffe, som är yngre, har aldrig varit stor i maten. Brukar byta till ngt högenergifoder när det blir mer att göra på säsongen.Så jag följer intresserat din foderspaning!
  Ang pollen; om du inte har provat Nasaleze, (GreenMedicine AB) finns på hälsokosten, så testa det mot allergin. Jag är så lite allergisk men även de som har det värre tycker denna hjälper bra.Lycka till!

 2. Mästers foder finns även som Jakt och Extra, se länk:
  http://www.spannfod.se/masters/
  Fast du kanske behöver mer energifoder m tanke på att dina går en del. Att göra mat själv vet jag ej vad det slutar på i pris 8med extra mineraler/vitaminer) men det verkar ju bli billigare med människomat och dyrare med hundfoder så kanske det är en vettig tanke….?

 3. Hej!
  Kan tipsa om Mera Dog. Mina föräldrar kör det till sina hundar samt min bror till sin hund och jag vet flera vänner till dem som äger aktiva jakthundar ger det fodret. Främst ger de Agility-fodret. Fodret finns både för magar som inte tål så mycket innehåll (tex foderallergi) och för aktiva hundar. Finns även att köpa stora kex där man pressat samma ett antal dl av maten. Vet att detta uppskattats av jägarna då de behövt släpa på mindre volym mat till hunden. Vi har kört ett välrenomerat och stort hundmatsmärke till vår hund nu, men han tål det inte. Därför kommer vi nu att gå över på Mera Dog´s Lamm och ris. Fodret har även ett bra pris om man jämför med övrig fodermarknad med tanke på vad man får för pengarna. Hoppas att det löser sig.

 4. Har du provat att se dig om efter sponsring? Vore kanske ett alternativ för att få ner kostnaderna menar jag. Kan nog göra rätt mkt för dina foderkostnader 🙂

 5. Jag får alltid ont i halsen i pollentider.. Jag får inflammation, trots att jag äter medicin mot allergin..

Kommentarer är stängda.