Norska mästerskapen dag 2

Då var Norska Mästerskapen till ända 🙂 Idag tävlade man med 6-spann, cykel samt kickbike 2-spann, Timpan och jag körde alltså cykel. I Norge tävlar man som sagt inte i grupper som man gör i Sverige utan alla kör i samma klass, vilket resulterar i att man enbart tävlar med vorsteh och vorsteh-mixar. Eller nästan iallefall, det var ju jag och Timmie som inte var vorsteh och sen så såg jag ett spann med huskys, annars var det bara floppys.

 

20131013-210139.jpg

Målet med dagen var komma runt och att förhoppningsvis inte komma sist, och det klarade vi av. Vi kom på 15:e plats av 20 startande! Inte helt dåligt med tanke på att vi då tävlade i två klasser snabbare än vad vi gör i Sverige 😀 (I Sverige är A-klass snabbast, sen kommer B/C). Timmie jobbade på bra banan runt och vi körde faktiskt drygt 1 minut snabbare än när vi var och tränade på banan för ett par veckor sedan. Banan var torr men väldigt sandig på flera ställen och jag var inte ensam om att surfa ner för backarna utan någon större kontroll på cykeln. Det var ett par förare som passade på att göra en djupdykning i sanden längs med banan, höll man sig upprätt så blev man istället blästrad och tuggade sand en bra stund efter avklarat lopp.

Det var ett helt gäng med svenskar med som alla kämpade väl, somliga såpass väl att de hamnade på pallplats! Stort grattis till alla, oavsett placering!

 

Nikki och Ebbe har varit med idag och de har skött sig väldigt bra! Det är inte helt illa att ha två så unga hundar som utan problem somnar i bilen trots att dörrarna står öppna och det går, springer och hoppar hundar förbi dem. Duktiga pups! De fick vara med ute en sväng för att insupa atmosfären. Nikki hittade ett par nya kompisar som hon väldigt gärna hade velat rejsa runt med. Ebbe och jag tränade kontaktövningar i målområdet och han var väldigt duktig 🙂 Störning, miljö och kontakt är ju de saker vi fokuserar på när de är valpar.

 

20131013-210206.jpg

Filmade hela rundan men orkar inte sitta och vänta på att den ska laddas upp nu så det får helt enkelt vänta. Sen vi kom hem så har vi tömt och städat hela bilen, plockat isär, tvättat och smörjt hela cykeln för att inse att ja, jag skulle behöva en ny cykel. Dessvärre finns inte den ekonomin, om inte någon känner för att sponsra lite?, så den får helt enkelt duga ett par tävlingar till. Jag får försöka ta i ännu mer på de kommande tävlingarna.

Fick ett utav spannen på film på mobilen, så håll till godo 🙂