Norska Mästerskapen i Barmarksdrag

I helgen går Norska Mästerskapen i barmark av stapeln i Elverum, drygt 10 mil från oss! Skönt att ha ”nära” till en tävling för en gångs skull 😉 NM går inte som en två-dagars tävling i den bemärkelsen att man kör två heat, ett per dag, som man sedan lägger ihop utan på lördagen går ett antal klasser och på söndagen går resterande klasser. Idag tävlade inte jag och Timmie men jag och Ebbe åkte ändå iväg till platsen för att heja på våra svenska vänner.

I Norge finns inga hund-grupper utan alla tävlar i samma grupp vilket gör att våra svenska B-hundar tävlar med vorsteh. Idag var det bara en B-hund, Li och Farrax från Hammarö Bk, som tävlade. De startade i canicrossklassen och slutade 6 av 7 ekipage, bra jobbat! Vann gjorde den norska mästarinnan i terränglöpning, say no more…

Imon startar jag och Timmie i cykelklassen och jag tror att vi är enda B-hundsekipage då, i vår grupp är det ett 20-tal vorsteh eller vorsteh-mixar och så vi 🙂 Så nån vinst kommer det då rakt inte bli imon, jag är rätt nöjd med att bara starta och bli ännu en erfarenhet rikare.

Dagens resa till Norge har dock inte varit hel problemfri. Det började med att jag skulle tanka bilen här i byn varpå pumpen inte fungerade. Ingen fara, jag hade diesel så att det räckte till Elverum. Väl i Elverum svänger jag in på Statoil och stoppar in mitt kort, som blir avvsisat. Hm. Ringer till husse för att be honom kolla om Nordea ska ha någon service eller liknande och får till svar att det inte är så. Ringer till Nordea i bilen på väg till tävlingsplatsen för att fråga vad som står på och får till svar att de kan se att jag försökt tanka i Rörbäcksnäs och att jag har tankat i Elverum. Eh, nej! jag har inte tankat i Elverum för mitt kort blev avvisat! Okej, för vi ser att Statoil Norge, Elverum ska dra 872 kr från ditt konto men att det saknas täckning (jag har sällan mer än 500 kr på kontot kopplat till kortet, som tur är!). Jaha? Försökte tanka på en annan statoil-mack, samma sak, kortet avvisat. Li är snäll och följer med till macken efter tävlingen men likadant, hennes visa-kort avvisas också. Nu har jag drygt 2 liter kvar i tanken och står i Elverum med kort som tydligen inte fungerar. Chansar och åker till en mack av ett annat märke och där står det att de inte tar Visa-kort. SUCK! Testar ändå, och visst fan tar de visa-kort! Diesel, äntligen!! Åker tillbaka till den första Statoilmacken för att fråga hur fasiken de kan dra pengar från mitt kort när jag inte ens fick tanka?! Är inte otrevlig men kanske lite vass i tonen för den stackarn i kassan piper fram att det är hennes andra dag på jobbet och att hon ska hämta en annan. Ooops.. Irriterad och hungrig AC är inte helt så vänlig kanske. Får förklarat hela saken, och visat kvitton att kortet är avvisat, och får numret till chefen. Ringer till Nordea och ber dem skicka papper på att jag vill reklamera den överföringen och kör vidare hemåt. Väl hemma har jag gått in på mitt konto och ser att pengarna inte dragits men å andra sidan har inte pengarna som jag faktiskt tankade för hos Esso inte heller dragits. Suck. Något säger mig att det här kommer att bli en långdragen historia… Vad lär vi oss av detta? Tanka alltid hemma i Sverige!