Norska mästerskapsbanan

I helgen har Skånedraget höstversion 1 gått av stapeln men dessvärre har vi inte varit där. Det känns alltid väldigt tråkigt när man inte kan åka på en tävling med 85 mil enkel väg är lite väl saftigt, någonstans får man sätta gränsen. Iallefall, grattis till alla vänner som varit iväg och tävlat! Har sett på facebook att det gått jäkligt bra för vissa – grymt! Andrea och Eddan höll riesenfanan högt och vann cykelklassen med god marginal, heja riesen!

 

Jag och Timpan har varit iväg på äventyr till Norge tillsammans med valparna. Vi har varit på den träning som arrangerats av Trysil Hundekörerklubb på Norska Mästerskapsbanan. Vi ska tävla där om tre veckor så det kändes kul att kunna åka iväg och testa på banan innan tävlingen, man får ju passa på när det är ”nästgårds” (10 mil enkel väg typ).

20130922-190723.jpg

Banan var himla rolig trots att den på sina ställen var lite svår med skarpa kurvor och väldigt lös sand. Är VÄLDIGT glad över att jag inte ska köra kickbike i den djupa sanden… Cykel är tufft nog att hålla koll på. Vi körde först ett varv utan hund för att kolla in banan, sen ett varv med hund och sen ett varv utan hund igen men då för egen träningsskull. När det var dags att köra hund så hade solen börjat värma upp luften och när vi kom i mål så var Timmie varm så nu åker trimmaskinen fram! Timmie gjorde ett utmärkt arbete ute på banan och tuffade på även i de branta backarna. Vi fick till ett par omkörningar vilket gick extremt smärtfritt, duktiga Timmie-boy! Nikki och Ebbe har socialiserat lite. Ebbe har blivit upphånglad av både folk och vorstehs medan Nikki mer uppskattar folk än vad hon uppskattar hundar. Även de har visat sig från sina bästa sidor 🙂

 

Väl hemma hade husse varit så snäll å värmt upp Liam och Neo så direkt efter att jag lastat av cykel och hundar så var det bara att sela på dem och köra 5 km. Då var det ännu varmare så det gick i travtempo. Men, nu är iallefall de nöjda.

3 reaktioner på ”Norska mästerskapsbanan”

Kommentarer är stängda.