Nu kör vi!

Igår kväll lyckades vi klämma in ett återbesök hos en hundfysion som vi träffade förra veckan, och enligt henne var det en helt ny hund som klev in i behandlingsrummet. Lite drygt en timmes rehab varje dag med massage, skritt på löpband samt övningar på stege har alltså gjort susen! Spänningarna och överbelastningen är borta och han kan nu sträcka ut de muskler som tidigare var korta. Han ömmade inte någonstans och hade full rörlighet igen.

Så ja, han fick en ok-stämpel i rumpan till helgens SM! Det var med en stor lättnad jag åker ifrån hundfysion, verkligen stor lättnad! Man har ju hört om hundar som sträckt sig, snebelastat eller överbelastat och som det tagit månader för att bli bra, och somliga har aldrig kommit tillbaka till sin forna glans.

20141009-164311.jpg
Även om han är helt återställd i kroppen så kan det ha satt sig i huvudet på honom, obehaget av att inte kunna sträcka ut och ta ordentligt med kraft. alla har vi gjort oss illa någon gång och trots att smärtan är borta efter ett tag så tar det ett tag innan man använder den utsatta delen av kroppen ordentligt igen eftersom man är rädd för att det ska göra ont eller vara obehagligt. Om man trampat snett så dröjer det ett tag innan man vågar springa igen för att man är rädd för att det ska göra ont eller att man ska trampa snett igen. Timmie har haft ett annat rörelsemönster än sitt vanligt medan musklerna var korta och då kan det ta tid innan hans huvud ställer om sig på att han kan sträcka ut ordentligt. Därför går jag in med inställningen att SM blir lite som en del i hans rehab, att vi då ska försöka ställa om huvudet så att det lär sig att man kan sträcka ut och ta i utan att musklerna stramar emot. Några super-tider räknar jag därför inte med, utan vi ska bara ha kul och få Timmie att hitta tillbaka till tilliten över sin egna kropp. Detta är bara ett SM, det kommer fler för mig och Timmie.

20141009-164354.jpg
Veckan började med en 2-timmarspromenad off-road vilket var väldigt uppskattat av hela flocken. vi behövde komma ut å rensa hjärnan lite, allihop! I tisdags körde vi ett pass tillsammans med Nina och Bonnie. Vi var ute i lite drygt 1 1/2 timme där vi varvade löskörning med backträning, dragintervaller och tempoväxlingar. I onsdags blev det bara vår vanliga skogspromenad samt skritt-träning på löpbandet för alla hundarna. Idag har Liam och Ebbe kört två-spann där Ebbe faktiskt jobbade på sjukt bra, efter att Liam sagt till honom att ge fan i att tugga på nacklinan 😉 Något som Ebbisen börjat med efter att jag kört honom med syrran Aco! Skit-syskon! Sen fick de tre hundar som ska tävla i helgen springa på löpbandet, först i skritt, sen intervaller och avsluta med skritt igen, hyfsat nöjda!

20141009-164629.jpg

Något annat trevligt som hänt i veckan är att jag lyckades hitta ett par terränglöparskor på rea, visserligen på barnavdelningen men har man små fötter så har man! Så nu ska jag väl inte halka runt när jag kör 2R i helgen som jag gjorde förra helgen. Något ännu roligare är att Aco’s röntgenresultat äntligen kommit och lillfröken är fri både fram och bak!

20141009-164551.jpg

Woho! Nu kör vi 😀

4 reaktioner på ”Nu kör vi!”

Kommentarer är stängda.