Ny vecka, nya utmaningar

Igår gjorde Liam sitt sista fyspass för den här veckan, nu är det muskelvila som gäller fram till tävlingarna i helgen! Ska träna lite teknik framför vagnen imon och på torsdag har Skägget fått tid hos Pernilla för en helkroppsmassage, mjuka och utvilade muskler ska vi ha i Jönköping 🙂

 

 

 

Så, vad gör vi då när Liam nu står på vila? Jo vi går långpromenader som avslutas med lydnadspass, idag ute på en åker som var full av goda störningar som småfåglar och harbajs! Som sig bör så fick en hund träna platsliggning medan den andra tränade, två flugor i en smäll alltså. Har kämpat med att försöka lära mig själv att säga ”sitt” och ”ligg” på ett sätt som gör att hundarna lätt hör skillnad när det sägs under gång och idag fick jag ett egenombrott med mig själv. Istället för att säga ”sitt” säger jag bara ”si” och vips! 100 % lyckanden i träningen 😀 Numera är varken sitt, ligg eller stå under gång några problem för Mr Skägg, tänkt så enkelt det blev när matte bara är tydlig med vad hon säger 🙂 Blev mer fritt följ med störningsträning i form av konor, apporter, leksaker, skålar samt en förbipasserande BC i flexi och Skägget skötte sig fint!

 

 

Neos platsliggningar gick super, han ligger så fint oavsett om jag kallar in Liam förbi honom eller slänger metallapporten precis framför nosen, ligg är ligg oavsett vad som händer runt omkring enligt Neo. Inkallningarna är superfina och svängarna i det fria följet börjar också arta sig, han lär sig det lilla långörat! Avslutade med en gemensamplatsliggning på 4 minuter där båda två låg lugnt och stilla trots att småfåglarna retades genom att flyga lågt och nära – bra störning!

 

 

Har beställt en sökrulle till Neo nu, får bara hoppas att storleken ”small” verkligen är small och inte ”liten schäfer small”. Efter mycket om och men samt fram å tillbaks så skickar jag idag det sista pappret till den engelska kennelklubben för att få min jäkla exportstamtavla så att Neo kan genomgå sitt MH för till hösten väntar nya sökutmaningar för långörat!

 

 

2 reaktioner på ”Ny vecka, nya utmaningar”

Kommentarer är stängda.