Omstrukturering i fysträningen

 Då var barmarkssäsongen över, SM:et blev vår sista tävling eftersom vi flyttar till Sälen om ett par veckor och då blir det så himla långt. Istället börjar vi nu ladda inför snösäsongen och främst då släde 😀 Om allt går som jag vill, vilket jag håller tummarna för, så blir det nämligen ett par tävlingar på släde för mig och grabbarna! Dessvärre så finns det ingen två-spannsklass för seniorer i Sverige, vilket det annordnas utomlands, så mitt 2 ½ starka spann får helt enkelt köra i fyrspannsklassen om det nu inte är så att jag får låna in de hundar som jag tänkt dvs – ni som är tillfrågade, känn absolut er pressade! Ang tvåspann släde så förstår jag inte varför det inte används mer i Sverige, om inte officiellt så inofficiellt då! Det skulle absolut gynna både brukshundsförarna men även polarhundsförarna då det, handen på hjärtat, faktiskt är ganska många som ”bara” har två hundar. Kanske en motion till nästa års stämma? Ska filosofera på det.

 

Niclas och Liam, december 2010. Pulkaklass får en helt annan innebörd!

 

Iallefall, omstrukturering var det ja! Sen i somras så har både jag och grabbarna tränat rätt så mycket kondition, eller iallefall mer kondis och fart än styrka, då det i mina två klasser handlar mer om fart än styrka. Att ha en stark hund framför en cykel hjälper inte om hunden inte orkar hålla galopp racet igenom. Då reglerna för nordisk stil är lite upp i luften ännu så blir det kanske bara nån enstaka nordisk tävling för grabbarna och betydligt mer släde, det ska även villigt erkännas att min bristfälliga skidteknik även är en orsak till att intresset vänts mer mot släde än skidor..

Eftersom jag inte kan vara så mycket till hjälp under en slädtävling så behöver grabbarna bygga mera muskler än att ytterliggare förbättra kondisen mera, tror jag iallefall ”/ Det är enkelt att se att årets uppladdning inför barmarkssäsongen gett resultat då jag faktiskt har barmarkssäsong 1 att jämnföra med, nu har jag ju ingen vintersäsong att blicka tillbaka på så det är svårt att veta vad jag bör förändra i träningen. Men det känns som om att grabbara inte allefall inte mår dåligt av behålla sin fart och istället få lite bättre styrka.

 

Så, hur tränas detta då rent praktiskt? Jo, för grabbarna blir det helt enkelt flera dw-pass, alltså sele och kedjor, och färre pass på cykel. Enkelt. Här ska det byggas muskler!

 

Det är ju faktiskt inte det snabbaste ekipaget som vinner en dragtävling. Det är det ekipage som använder kortast tid på att ta sig från start till mål! Tänk på det ni 😉

En reaktion på ”Omstrukturering i fysträningen”

  1. Vad härligt att flytta till Sälen! Kontinuerlig och varierad träning som vovvarna (och du)tycker är rolig räcker långt. Du verkar helt klart vara på rätt spår med fina SM-resultat :). Ska rösta på dig i Fjällräven Polar. Tog nästan inga bilder alls på SM. Kollar med Petter om han tog några på dig. Lycka till med träningen!

Kommentarer är stängda.