Opeppad idag

Igår var andra och sista kurstillfället på tävlingslydnaden för Lena. Eftersom Liam har filat ner en klo (påminn mig om att jag inte behöver klippa hans klor längre, de slits av allt drag så bra ändå!) och jag inte vill ha in ridhusskit i pulpan så fick han stå över för småttingarna. Timmie hade utvecklats fint i de områden som vi pratade om sist och jag fick ännu en gång lite tankar och idéer med mig till framtiden. Neo fick komma ut och visa vad vi behöver öva på mer samt ligga en tävlingsmässig platsliggning, vilket gick fin fint (mer fågelhundsstadga åt folket!).Efter en hel dag i ridhuset, som förövrigt började och avslutades med en sväng i skidspåret med Neo i drag och de andra två lösa, så var det bara att åka hem, duscha och promenera bort till Anette för mat och dryck tillsammans med skrattsektorn, eh menar tävlingssektorn! Spank you ladies!Idag var planen att köra lite drag men jag är så opeppad på drag så jag vet inte vad! Har inte kört släde på en hel vecka och jag är inte ens sugen! :O Har ju kört som en galning hela vintern men efter veckans utskällning och ännu en minskning av hundvänliga spår så har jag verkligen tappat suget! Det finns så dåligt med spår och de spåren som man väl får ha hund, ja där kan man räkna med att bli utskälld ändå! Det är fan inte kul att åka flera mil enkel väg och sedan inte kunna njuta eftersom man bara väntar på nästa surgubbe som kan dyka upp runt nästa knut! Och inte blir det bättre av att dessa människor är fly-förbannade till den milda grad att de gapar och skriker. Det gör visserligen inte mig så mycket, jag har vid det laget redan insett att de har ett iq likt en fiskmås, men att någon beter sig hotfullt är inte okej enligt Liam, och att försöka kontrollera honom när man står 4 meter längre bak är en konstart.
Eftersom jag inte har möjlighet att flytta norröver precis just nu så längtar jag lite till barmarkssäsongen där jag kan köra nästan precis överallt! Då finns det fasiken inga regler som säger att man inte får köra hundarna i spåren och om nån mot förmodan ändå är en surfisk så hinner de aldrig ikapp mig för att säga det ändå – Mohahahaaa!

3 reaktioner på ”Opeppad idag”

  1. Hei!

    Jeg skjønner godt at du er frustrert, jeg har det på samme måte dessverre. I Norge har vi egentlig lov til å ha med hunder i skiløyper som ikke er privat preparert (som på visse hyttesteder), men surmagete gubber og kjerringer finnes dessverre der allikevel. For noen helger siden hadde jeg brøytet et spor på et vann lørdagen, som skiløperene benyttet seg av dagen etter men da fikk jeg jammen kjeft fordi jeg kjørte der med hundene..

    Det er bedre på barmark, men ikke like gøy synes jeg, og heller ikke like variert. Da er man jo avhengig av veier, om vinteren kan jeg kjøre overalt!

    Vi får nok slå oss sammen, kjøpe snøscootere og kjøre opp egne løyper 😉

    Mvh Kamilla og de norske

  2. Flytta upp till umeå, har då inte stött på någon sur gubbe än så länge trots att jag kört i spår där man inte ens får ha hund och i motsatt åkriktning dessutom (pga dåligt skyltat) och dessutom finns de gott om spår här!Jag har nyss köpt skateskidor så jag längtar till nästa vinter! Folk som tränar sök är ju betydligt, betydligt färre än de som tävlar spår men nån liten grupp ska jag väl hitta (hoppas)

Kommentarer är stängda.