På rallylydnadstävling

Idag var det dags för ännu en trip men nu österut, närmare bestämt till Bollnäs där den lokala brukshundklubben skulle ha PRO-lydnadstävling, erhh… Jag menar rallylydnadstävling!

Upplägget för tävlingen var fyra olika banor med första banvandring kl 9 för mästerklassen sen avancerad och sist fortsättning (vår klass) medan nybörjarklassen körde ett litet eget race på två av banorna. Man brukar räkna att det tar 1 timme att döma 15 ekipage och då det var drygt 30 starter innan min klass skulle börja så satsade vi på att vara där runt 10. Då räknade jag med att ha lite över en timme till att rasta, kolla banskisser och nervös-kissa. När klockan slog 13 var det fortfarande avancerade ekipage kvar… FYRA timmar och 22 hundar hade startat!

Själva grejen med att ha flera banor och flera domare är väl ändå att det ska gå lite snabbt och smidigt? Jag var knappast den enda som hade över 25 mil enkel väg till tävlingen och ville komma hem så att man faktiskt kunde göra nåt mer idag än att vänta på en klubb. För helt ärligt, jag har inte nån större lust att sitta hela jäkla dagen bara för att man inte kan ha prisutdelning för en bana och banvandra på någon annan. Varför inte låta funktionärerna bygga en bana medan domaren dömer en annan, då kan h*n bara kontrollera den istället som idag när domaren både skulle dömma, bygga bana och hålla i prisutdelningen.

Nej, till Bollnäs bhk åker vi inte och tävlar igen om de inte lägger upp tävlingen annorlunda!

20120722-134645.jpg

En reaktion på ”På rallylydnadstävling”

  1. Jag håller med dig. Rallylydnadstävlingar är oftast så vansinnigt dryga ;-( ärligt talat är det inte så himla roligt att titta på heller. Är van vid agility och där är det mer ”rock and roll” och underhållning. Är också klar med fortsättningsklassen men både jag och hunden dör i väntat på vår tur så nu skiter jag i det. Har hyr ut min hund till en som tycker det är roligt. Din blogg är väldigt underhållande och inspirerande att läsa. Ha en fin vecka!

Kommentarer är stängda.