På väg mot startlinjen?

Jaha, och vad hände med vädret nu då? Från plusgrader för ett par dagar sedan, sen härliga minusgrader vilket innebär att allt är torrt och gött (inga leriga hundar efter promenaderna och rent i både hundhus och människo-hus 😀 ) och nu, isgata. Och även ösregn, men det är visserligen bra för regn löser upp den lilla snö och den is som bildas så om det kan regna på ordentligt så att isen försvinner så kan vi snart komma ut å träna igen!

Timmie har nu kört ett par pass och hittills ser allt bra ut, ingen hälta eller smärta. Så jag hoppas, hoppas att han fortsätter att hålla och må bra! Om allt går som planerat så står Ebbe och Timmie på startlinjen om ett par veckor där första anhalt är Hamar, Norge och Hamar Hundkörarfestival! Anmälan är inne och boende är fixat så nu gäller det bara att inget mer strular.


(Hamar 2013)

Har även bokat boende till SM och Nornäs för att vara på den säkra sidan, det är lättare att boka boende tidigt och isf boka av om något sätter käppar i hjulet än att försöka hitta boende i sista minuten.

Så, planen är som följer:

9-10 Januari – Hamar
24 januari – Hällefors
30-31 januari – Lekvattnet
12-14 februari – SM Gafsele
27-28 februari – Nornäs

Nu återstår bara en liten petitess, snö… I dagsläget har varken Hamar, Hällefors eller Lekvattnet snö. Tror inte heller att Nornäs har någon snö då det inte finns många mm natursnö i Sälen som ligger ett par mil därifrån. Det är några veckor kvar och förhoppningsvis dumpar det ner många decimeter tills dess!


SM i Falun 2013

5 reaktioner på ”På väg mot startlinjen?”

 1. Synd det ikke er andre konkurranser enn langdistanse her, for vi har snø og kuldegrader i massevis 😀 Eller, ikke så veldig mye snø, men nok for slede og ski og stabilt kaldt. Jeg angrer ikke på at jeg flytta langt, langt nord 😀

  Håper dere får snø og at konkurransene blir gjennomført!

  1. Hej!
   Är en fattig tjej som drar med shäfer och cykel. Kan du beskriva mer utförligt hur du gjorde din egna expanderlina? Med gummistropp från biltema och spårlina. Tacksam för svar! 🙂

   1. Hej!
    Åh va svårt att försöka förklara det 😛
    Om du har en 3-meters lina så gör du en ögla i ena änden, det blir den som du sedan fäster i cykeln/kickbiken/bältet.
    Sen fäster du gummistroppen i linan 30-50 cm från den öglan. Jag knöt bara fast linan i ena änden av gummistroppen. Sen är tanken att gummistroppen ska kunna dras ut men inte allt för långt så sen tråklar/trär du linan genom gummistroppens hål innan du fäster linan igen i stroppen. Så då ska du ha:
    Ögla – 30-50 cm lina – gummistropp med lina igenom – och sen mer lina och sist en hake som fästes i hundens sele.

  1. :O Synd bara att man väljer att enbart lägga ett par av de nordiska grenarna där. Slädhundsstil är ju så mycket roligare 😉

Kommentarer är stängda.