Polarhundsmästerskapet 2015, dag 2

Nu kom snöovädret, eller ja, inte så att det vräkte ner snö men det snöade och blåste dessutom rätt så rejält. Bara att ta sig upp till Grönklitt var lite spännande med drivbildning på vägen, då fick man ta lite sats för att komma igenom 🙂

Tack vare snöandet men framförallt vinden så var spåren lösare idag än igår. Grabbarna kändes pigga och var taggade inför dagens race! Bad starthjälpen att inte räkna ner då Ebbe börjat tjuva på deras röster, tanken var god men han försökte istället att tjuva på min nedräkning. Busunge. Blir bakläxa på det där!

Förutom försök till tjuvstart från Ebbes sida så gick starten fint, de sprang på bra och höll riktigt bra tempo trots lösa spår. På vissa ställen där spåret låg lite öppnare drev spåren igen lite grann trots att framförvarande ekipage kört där för nån minut sedan. När man kom körandes på vissa ställen kände man direkt hur släden sjönk ner och hur tungt det blev för hundarna. Timmie gick i galopp hela tiden medan Ebbe växlade ner till trav 2-3 ggr i den sista knycken vid några uppförskullar men annars jobbade han på riktigt riktigt bra!

bild1Foto: Emmy April Vargadottir

Var hyfsat säker på att tiden skulle bli något sämre än igår men när jag både tittat på filmen och sett resultatslistan så insåg jag att det inte alls gått långsammare idag, utan de hade faktiskt gått lite fortare! Så även idag var vi snabbaste ekipage i vår grupp och dessutom snabbare än alla huskys! Totalt blev tiden 13:20 över två dagar, 3 km per dag.

1017749_745653665530219_6655099281372297058_nEfter chipkontroll körde vi vidare, genom parkeringen och bort till vår bil. Att Timmie klarar av sån typ av körning vet jag sedan tidigare men Ebbe förvånade mig. Han brukar annars vara väldigt lättdistraherad av andra hundar där han tappar lite fokus på det vi gör och är dessutom extremt nyfiken men han var riktigt duktig. Och det gäller även på tävlingsspåret och på tävlingsplatsen rent allmänt. Han har blivit så himla mycket duktigare på att inte bry sig om andra hundar utan istället fokusera på vad det nu är vi sysslar med, han är ju ändå bara 19 månader gammal. Något som jag måste påminna mig själv om lite då och då.

 

I vilket fall som helst så är jag jättenöjd med pojkarnas insats under både helgens tävling och förra veckans tävling. Oavsett underlag och väder så gör de sitt bästa och går för fullt! Egentligen skulle vi inte tävlat något mer denna vinter då alla tävlingar ligger så långt bort men det fick bli en omprioritering och vårens barmarkstävling kommer att få stryka på foten till förmån för SM i släde som går i mitten av mars, en bit upp i landet. Än så länge är vi bara två anmälda men jag hoppas verkligen att fler anmäler sig, jag åker inte 70 mil enkel väg om det inte blir någon SM-status tyvärr.

 

3 reaktioner på ”Polarhundsmästerskapet 2015, dag 2”

Kommentarer är stängda.