Tävlingen närmar sig + tips!

Körde hundarna i fredags efter jobbet, 17 km blev det för dem dragandes på fyrhjulingen. Lördag och söndag är vilodagar för dem, de får skritta på bandet och gå promenad i skogen, det räcker gott och väl för dem. Nästa vecka är det tävling lördag + söndag i skånska Hässleholm, sista barmarkstävlingen för hösten. Nikki och Neo är anmälda till 2R och Timmie till BW, Ebbe följer med men kommer inte att tävla då min fotled är helt ur spel och inte kan springa, bara en sån sak som att trycka ner kopplingen när jag ska växla i bilen gör jäkligt ont. Hur det ska gå när jag själv ska köra fram och tillbaka till Skåne är en bra fråga, det gäller väl att växla upp till femman så fort som möjlig och sedan försöka växla så lite så möjligt. Spännande värre 😀 Liam får vara hemma med vår sjukskrivna husse och hålla honom sällskap, det passar Mr Skägg alldeles utmärkt. Då kan han ligga framför brasan och gött sig hela dagarna.

Jag brukar ju tipsa om lite rabatter och specialpris här på bloggen ibland, oftast är det draghundsrelaterat med selar, sockar, linor osv men nu fick jag ett tips om att man kan få 10% rabatt hos Animail.se! Nu har ju Animail lite draghundsrelaterat men främst är de väl kända för att ha väldigt många olika fodersorter, från hela världen! De säljer faktiskt även det enda torrfodret, iallefall som jag vet, som är tillverkat i Sverige och dessutom av endast svenska råvaror – Magnussons! Många andra foder som marknadsförs som ”Svenska” är bara tillverkade i Sverige, tyvärr. Allt torrfoder som innehåller köttmjöl av olika slag är importerat. Varför? Jo av den enkla anledningen att det inte produceras köttmjöl i Sverige.

Du skulle väl aldrig köpa dansk, tysk eller irländsk fläskfile till dig själv av djurskydd- och miljösjäl, varför ska du då trycka i hundarna kött det?