Rallyhundar!

kl 04:45 ringde klockan i morse, på min lediga dag.. Mörkt och lite regn, då funderar man på va man sysslar med! Nåväl, 2 ½ timme senare var vi i Karlstad för att tävla rallylydnad, jag, Timmie och Neo. Liam var hemma med husse, de skulle ha en grabbdag enligt husse (vilken har spenderats i garaget och med andra manliga sysslor 🙂 )

Neo var först ut och efter en himla väntan ( då två förare ansåg att alla andra tävlande, domare, domaraspiranter och arrangörer skulle rätta sig efter dem oavsett vad reglerna sa) så var det en supertaggad Neo som gick in på plan! Så taggad att han vid ett tillfälle hoppade upp och tänkte kampa i min arm. Han bjöd på lite snurrar som inte skulle vara där samt ett par sidbyten 🙂 Attityden var det inget fel på iallefall! Det räckte dock till ett godkänt resultat på 77 poäng och en andra placering om jag inte minns helt fel.

Timmie var hyffsat med men släppte ögonkontakten på ett par ställen, vilket man inte får nåt minuspoäng på men som jag personligen inte gillar. De moment som vi tidigare haft lite strul med satt som ett smäck men ett moment som tidigare aldrig varit ett problem var det idag! Ett moment innehåller godis och en leksak som man ska gå i mellan med ca 50 cm avstånd. Ena leksaken var en latexkorv som tydligen var extra intressant då Timmie inte kunde låta bli att böja sig ned för att nästan nosa på dem. Det i kombination med två sneda sättanden gjorde att vi hamnade på 93 poäng, en andra placering, ett godkänt resultat, uppflytt till avancerad klass samt titeln RLD-F!

 

Stort grattis till Anna och Sillen som också tävlade idag! De slog på stort och gjorde sig förtjänta av en klassvinst i klass 1 och ett första pris 😀 Detta trots störningen av en kampcocker som levde rövare utanför plan 😉 Megastort grattis!!!

5 reaktioner på ”Rallyhundar!”

Kommentarer är stängda.