Rörbäcksnäs

Till helgen är det dags för flocken LillaLiam att flytta! Det blir ”nästgårds”, drygt 3,5 mil norrut till byn Rörbäcksnäs. Ni som varit i Sälen tänker nog nu att den byn har ni aldrig hört talas om. Nä, det är inte så konstigt heller 🙂 Här kommer fem förbluffande fakta om Rörbäcksnäs!

Grundades år 1765
Yta: 98 hektar
Folkmängd: 161 invånare
Turistmål i byn: Älgpark, skidspår och en av Sveriges bästa MTB-leder
Oväntat men sant: här finns en flygplats!

Jämfört med Rörbäcknäs så är ju Lima faktiskt ganska stort med sina drygt 350 invånare 😀 Lite annorlunda ställe att bo på jämfört med hur jag är uppvuxen. Så, varför flyttar vi då hit? De flesta anar väl svaret kan jag tänka mig, träningsmöjligheter! Att bo närmare fjället ger mig större träningsmöjligheter och längre säsong. I vintras så fick jag åka upp till fjället var och varannan dag då snötillgången här nere i dalen var minst sagt dålig. Vi kommer att hyra ett radhus mitt i byn med skoterleder utanför huset och ett par hundra meter till elljusspår. Dessutom har Husse då drygt 5 km till jobbet istället för 4 mil, vilket naturligtvis kommer ge oss mer tid och minska bensinkontot dramatisk!


 

3 reaktioner på ”Rörbäcksnäs”

  1. Jag har faktiskt inte varit på Kolmården och det just pga att jag inte gillar deras varg hittepå om man nu ska kalla det något.

    Dem har ju för det första tussat ihop helt random vargar i samma hägn vilket i naturen inte skulle fungera alls eftersom dem lever i familjeflockar, ovanpå det så är jag inte glad i det här ”in-och-gulla-med-vilda-djur” och sen är jag inte glad i djurparker överlag..

    Men nej det är inte förvånande att olyckor sker när man jobbar med vilda djur man stängt in i ett för dem onaturligt habitat med människor som stirrar på dem dagarna i ända. 🙁

  2. Å ännu bättre: endast 44 min till Trysilfjellet 😉 Folk kanske tycker du bor öde – jag tycker du bor mitt i smeten!

Kommentarer är stängda.