Saker du inte visste att du behövde

Någonsin åkt till Ikea för att köpa några specifika saker för att sedan komma därifrån med betydligt fler prylar? Några kanske kallar det för ”onödiga prylar”, jag brukar tänka att det mer är ”saker som man inte visste att man behövde”.  Ungefär så kan man väl kalla den pryl som jag fått skickat till mig från Coolstuff för att testa, en Hundtvätt 360.

1afc2bde17fb2d696108899953a023ce

Det är alltså en tvättmojäng som man kopplar på trädgårdsslangen och sedan kan man skölja av vovven från alla håll samtidigt 😀 Dessutom finns det en liten behållare där man kan sätta i schampoo vilket gör att man kan tvätta jycken genom att ändra flödet på en ratt. Jag ska erkänna, det är väldigt sällan jag tvättar mina hundar… Skäggen blir shampoonerade ibland innan jag ska raka dem medans spanielsarna typ aldrig blir tvättade. Däremot så sköljer jag av deras ben väldigt ofta. Ní har väl sett hur de kan se ut efter en barmarksträning? Urk. Sand, grus och lera hela vägen upp till armbågarna. Och numera sköljer jag av tassar + ben efter varje promenad då den bit skog som är närmast huset numera är ett kalhygge = lera.

Uppfyller den sitt syfte? Ja.
Är detta något som är livsviktigt för mig som hundägare? Nej.
Gör den att tvättandet går lite snabbare? Ja, lite.
Är det en rolig pryl att ha? Ja 😀 Prylnörd som man är 😉

Vad tyckte hundarna då? De var tämligen obrydda, dock får man vara lite noga med att hänga upp den då de visar intresse för att väldigt gärna vilja springa iväg med den, och jag tror inte att den tål att användas som kampleksak :O