Säsongen 2012/2013

Upptäckte att jag glömt att summera dragsäsongen som gått, dvs 2012/2013, då det blir ett nytt dragår sista juni 🙂

Barmarksstil
Timmie debuterade i bikejoring-klassen den här säsongen och det med bravur måste man väl säga. Han har vunnit alla tävlingar som han ställt upp i oavsett om vi ställt upp i cykelklassen eller i kickbike. På SM-tog han sitt andra SM-guld med 5 minuter ner till tvåan 🙂 Liam har fått tävla i lite olika klasser under säsongen beroende på vad jag kört med Timmie. Cani-cross, bike, kickbike tvåspann, kickbike 1-spann. På SM slutade vi 5:a i canix-crossklassen bland drygt 20 startande och det får man väl vara nöjd med då jag hade stora problem med fotlederna förra hösten. Annars har väl Liam tagit första placeringarna i de övriga klasserna. Neo har också fått köra olika klasser och har sedan förra säsongens påhopp av en A-hund kommit tillbaka bra.

Nordisk stil
Alla hundarna har faktiskt fått tävla i nordisk stil i vinter, lite roligt! Neo fick testa på linkörning men med en trött matte som skidat ett par mil den helgen så räckte inte tiden men hur många cockrar finns det som startat på en officiell dragtävling i nordisk stil? Inte så många! Liam har fått tävla pulka men tyvärr inget cert. Den nordiska stilen har istället varit vigd åt Timmie och vårt jagande efter championatet och även det gick ju bra 🙂 Vi har plockat cert på varje tävling varav två på SM vilket även resulterade i två pallplatser längst upp på pallen på SM i linkörning och SM i pulka lång! Jag och Timmie for till Finland för att tävla på Skandinaviska Mästerskapet, en resa som var lång men väldigt lärorik. Vi fick träffa många finska skägg och stifta nya bekantskaper med så väl skäggiga hundar som skägglösa. Vi slutade precis utanför pallplats i linkörningen men tog första placeringen i pulkaklass! Till nästa vinter gäller det att matte tränar ännu mer för att få en bättre skidteknik, för det är tyvärr där det brister.

Slädhundsstil
Tre riesens och en cocker, Sveriges mest omaka spann? Ja kanske det, men kul har vi och bra går det 🙂 I vinter har det inte blivit så många slädtävlingar, nordisk stil har gått före men när vi varit iväg så har vi lånat in Singha till vårt spann. Den främsta prestationen är SM där spannet sprang till sig ett SM-guld genom tiden på dag 1 och tiden på dag 2.

Så vad har tävlingssäsongen 2012/2013 gett teamet då?
Två cert i nordisk stil pulka
Ett cert i nordisk stil linkörning
Ett championat i draghunds
1:a placering SM barmark bikejoring
5:a placering SM barmark canix
1:a placering SM nordisk stil linkörning
1:a placering SM nordisk stil pulka lång
1:a placering SM Slädhundsstil 4-spann
1:a placering SOC nordisk stil pulka
4:e placering SOC nordisk stil linkörning
Flertalet 1:a placeringar i bikejoring, kickbike 1-spann, kickbike 2-spann.

Tack alla som hjälpt mig och hundarna med allt från små saker som att vara starthjälp till större saker som att låna ut sina hundar! Och husse som ställer upp och står ut 😉 Tack!


Nu ser jag fram emot en ny säsong med hela och friska hundar som gör sitt bästa!

7 reaktioner på ”Säsongen 2012/2013”

  1. Shit vad ni är bra!!! Sort Grattis till era framgångar hittills, fler lär det komma 😉

  2. Wow! Det var inte lite placeringar och bra sådana! Stort GRATTIS! LYCKA TILL i framtiden oxå 🙂

  3. Shit, vilka prestationer! Hade gärna velat testa Elton i linkörning med i vinter. Men inser att med en cocker är man nog rätt chanslös mot de flesta andra B hundarna om man nu inte blir galet bra själv på skidorna 😉

Kommentarer är stängda.