Simning och omorganisering

Jisses vad värdelöst det är att inte kunna sova ordentligt >_< Vaknar var och varannan timme hela nätterna igenom, hade ju varit skönt att få sova ut ordentligt innan två-benta-valpen kommer, för då lär det ju inte bli så mycket sovande! Vid 7-tiden gav jag upp och for iväg för att simträna hundarna istället för att försöka sova.

IMG_5244

Delade upp gänget i två grupper eftersom Neo inte vill simma när Ebbe är i vattnet, gissar på att han har dåliga minnesbilder från förra året när han hamnade under vattnet i flera sekunder när Ebbe simmade över honom.

Så, träningen blev som följande:
Nikki, Tim och Ebbe:
4 x 5 minuter

Liam och Neo
2 x 5 minuter

 

Efter träningen tog vi oss en timmes promenad i skogen, gött att ha det avklarat innan värmen kommer. For ner till stan en sväng och gjorde ett kap på Hööks, igen! Hittade tjocka, fina vintertäcken till Ebbe och Timmie av det fashionabla priset av 75 kr/st, ordinarie pris 299 kr/st. Perfekt eftersom de två inte har några tjocka täcken utan bara varsitt tunt fleece-täcken och fleece-overall. Hittade även ett vintertäcke till Neo så nu slipper han gå omkring i ett trasigt gammalt täcke eftersom Nikki har tagit hans hela täcke.

IMG_5247

Har faktiskt väldigt mycket grejer från Hööks till flocken, tycker sakerna har bra kvalité till ett vettigt pris även när det är ordinarie pris! De blir dessutom inte dassiga i färgerna vilket jag fått uppleva att dyrare märken gör. Flockens blåa halsband kommer från Hööks, så även Ebbe och Nikkis flytvästar samt som sagt, alla våra täcken. Hade även ett par fleeceoveraller från Hööks men efter att Ebbe satt tänderna i dem som valp så fick de tyvärr slängas.

När jag skulle hänga upp de nya täckena så insåg jag att jag inte tvätta täcken på ett tag och efter en snabb-sniffning så kunde jag snabbt konstatera att alla täcken var i akut behov av tvättning! Så, fram med baljan och lite grönsåpa! Nu hänger de ute på tork och vi får väl se om stanken försvinner, vissa täcken är jättegamla och efter ett par år så spelar det ingen roll hur mycket man tvättar dem utan lukten är kvar ändå och då åker de i soporna! IMG_5248

 

Har även sorterat sockar, hängt upp alla linor ordentligt, inventerat fleeceoveraller och lagt in i lådor, organiserat om bland klövjeväskor, halsband och koppel. Slängt en jäkla massa saker som urtvättade halsband och gamla leksaker som sett bättre dagar.

IMG_5249

 

Ebbe var ganska missnöjd med att inte få ”hjälpa till”. Han suckade högt och tydligt flera gånger medan jag gick omkring i stallet och donade. Vet dock hur det brukar bli när han ska hjälpa till, då har jag en svart skugga som ska in i precis alla lådor, skåp och vrår. Sen har saker också en tendens till att flytta på sig när han är med, jag lägger det på ett ställe och Ebbe flyttar om 🙂 IMG_5253

2 reaktioner på ”Simning och omorganisering”

  1. Låter som du ändå haft en ganska härlig dag. ? hoppas du kan sova bättre i natt och att den 2-benta valpen snart kommer ?

    1. Ja, vi har det rätt gött ändå trots sömnbristen 🙂 Man får ta det i sin stilla tempo så går det.

Kommentarer är stängda.