Skånedraget dag 2

Ja, som ni redan sett så höll jag våra positioner, både med Timmie och med Luna! Timmies lopp såg ungefär ut som lördagens lopp förutom att jag körde ett par sekunder snabbare då jag inte fegade riktigt lika mycket. Det var dessutom varmare och fuktigare dag 2 än vad det var dag 1 och Timmie kändes lite tröttare så att vi då ändå körde snabbare känns väldigt kul! Guldet var vårt 🙂

Foto: Kerstin Knobloch

Inför Lunas lopp kändes det väldigt bra och jag visste hur jag skulle placera mig bättre, vilket gav resultat då vi körde snabbare dag 2 än vad vi gjorde dag 1. Vid ett tillfälle försökte Luna gena över en åker, busfis, och sen fick göra en omkörning av ett tvåspann på ett ganska så smalt parti men det gick fint! Vi behöll vår tredje placering och tog bronset! Tack Viggo och Tora för att jag fick låna lilla Luna! Hon är en störtskön liten 8-årig tjej och ja, kanske att det blir en husky nån gång ändå?

 

Summasumarum så är jag väldigt nöjd med min och Timmies prestation. Vi är inte i tävlingsfas rent fysiskt sätt så att förvänta sig något toppresultat går inte. Men trots det har vi ändå kört 4,1 km med en snitthastighet på 28km/h! Det är inte fy skam! Lite underlig känsla var det dock när jag insåg att jag inte kunde cykla fortare då det inte fanns mer i benen att hämta. Annars har det alltid varit lungorna som satt stopp men nu var det musklerna! Skidåkning bygger muskler och kondis men inte de musklerna som jag behöver när jag cyklar.

Det var inte bara mitt skägg som tävlade i helgen, Kerstin tävlade med Roxy och tog första platsen i canicross women veteran med en grymt bra tid. Anders vann cykelklassen för herrar tillsammans med Egon på en helt enastående tid och körde på söndagen bara 23 sekunder efter Patrik som vann cykelklassen Herrar A-hund. Som draghundsnörd och Skäggfantast så hoppas jag naturligtvis att Anders, som är tävlingscyklist och ska tävla SM i MTB, ska fortsätta med draghundsporten och söka till Landslaget i höst. Hur coolt hade det inte varit med ett skägg i landslaget även 2014?!

Jag är även väldigt stolt över alla mina vänner som i helgen har gjort enastående prestationer i helgen. Med risk för att glömma nån om jag skulle nämna alla vid namn så hoppas jag att de själva känner sig träffade och tar åt sig 🙂

 

Tusen tack till Skånes draghundsklubb och Sunshine Husky som sponsrade mig så att jag kunde komma ner och tävla! Det betyder sååååå mycket!! Tack för att ni slitigt dag och natt, bokstavligen, för att fixa den här banan och se till så att alla vi tävlanden fick en jätterolig helg! Grymt bra jobbat! Vi ser redan fram emot nästa Skånedrag!

Fler bilder finns i galleriet!

En reaktion på ”Skånedraget dag 2”

  1. Ah vad ni är duktiga!! Det blir ju garanterat minst ett skägg med i landslaget i höst; Timmie ju! Det tror jag iaf med den dukitga matten han har!

Kommentarer är stängda.