Skånedraget höstversionen 2012

Så där, då har vi som synes kommit hem och sovit ut lite, så här kommer en liten resume av helgen:

Fredagen bestod mest av att ta sig hemifrån och till Göteborg. Hade ett par stopp på vägen för lite inköp och rastning. Väl i Göteborg bjöds vi på det vanliga, regn, blåst och bilköer. Suck! Att man orkar sitta i de köerna varje dag är för mig ett mysterium! Tog en promenad runt Eriksberg där farmor bor vilket är bra träning för lill-skägg som nu snart spenderat större delen av sitt liv på landet än i stan! När farmor kom hem var det precis som det brukar, farmor får en svans bestående av tre hundar vart hon än går 😉

 

Upp tidigt och iväg till Höör, var där i lagom tid och hann rasta och värma upp hundarna ordentligt. Träffade som alltid massor av trevliga tävlingskamrater och det är alltid lika kul att se och höra om vad som hänt sedan man senast såg dem!

Startade först med Liam och Neo i tvåspann kickbike där vi hade en motståndare. Grabbarna jobbade på bra och vi körde in på 12:13, drygt 2 minuter snabbare än samojespannet i samma klass.

Nästa på tur var Timmie i cykelklassen där vi var fyra totalt, två riesen, en malle och en malamute! Timmie körde fullt ös från början och gjorde ett helt grymt bra jobb! Vi körde förbi tre-fyra ekipage och han tvekar inte en sekund utan bara kör! Vi körde in på tiden 8:38!

Efter att ha varvat ned, fodrat och strechat Timmie så for vi snabbt iväg till Sölvesborg bk för att ha kurs i barmarksdrag för ett gäng med riesenägare! Riktigt kul 😀 De fick lyssna på lite teori, fråga allt som de kunde komma på och sen även testa cykel, kick och vagn! Jag hoppas att de fick lite nya infallsvinklar på det här med fysträning och att de kunde ta med sig och använda sig utav något av det jag sa 🙂 Och naturligtvis, att de börjar köra drag med sina hundar!

Kvällen och natten spenderades hos Ryssbergets kennel med massa riesensnack, till den grad att jag var hes dagen efter 😉 Tusen tack för mat, husrum och trevligt sällskap!!

 

Söndagen började med en riktigt frukost för att sedan hälsa på polisen under vägen till Höör igen, alkoholkontroll som avklarades på typ 30 sekunder av en himla trevlig polis! Var på plats lite tidigare än planerat så jag passade på att ta en promenad i de skånska bokskogarna där grabbarna fick röja lite.

Liam kändes lite tröttare på söndagen än på lördagen vilket märktes på tiden, 12:45, medan Neo kämpade på. Timmie körde på precis lika fort som vanligt men vi hade en del strul i starten, efter att jag hade gett startkommando och klickat i skorna i pedalerna så märker jag att kedjan slirar! Jag trampar men inget händer, inget alls! Vi hinner komma en bra bit innan jag får ordning på det och då har Timmie alltså dragit mig på cykeln utan någon som helst hjälp i säkert 1 minut, något som så klart tog på hans energi. I slutet av banan träffade vi på en Chowchow med ägare som inte tog mycket hänsyn till att det var tävling, hundens uppförande blev Timmie dessutom lite störd av men han galopperade förbi. Tiden dag 2 blev 8:51 vilket jag skyller helt på mig själv med kedjestrulet!

Efter tävlingen blev det barnrace och sedan också stafett vi var fem lag som ställde upp. Alla lag bestod av tre deltagare där den första körde canix, en körde kick och en cykel, dock fick man välja om man skulle köra kick som nr 2 eller 3. För Team Riesenklubben blev lagmedlemmarna jag själv, Fredrik och Andrea, alla med tre unga hanar! Fredrik fick starta och gjorde bra ifrån sig på de 1,9 km som skulle avklaras och kom in som nr 3 av alla lag. Näst på tur var Andrea på cykel som körde fullt ös och kom in som nr 1 tätt följt av två andra lag. Sista varvet körde jag och Timmie på kickbike med både Malin och Patrik som körde cykel hack i häl. Patrik kom ikapp oss och passerade utan problem. Timmie höll farten och avståndet krympte tills dess att vi kom till uppförsbacke, där man av naturliga själ kan hjälpa till mer på cykel så där drog de ifrån. Men vi såg ryggen på dem hela tiden och kom i mål inte allt för många sekunder efter dem! Sjukt bra jobbat av våra skägg, och förare, att placera sig som nr 2 i stafetten och dessutom så när det första laget som bara bestod av A-hundar som tävlar VM/EM!

Vad gör att man kör 75 mil enkel väg för att där köra 4,5 km fyra gånger? Känslan. Känslan som jag kände så tydligt när jag och Timmie körde på söndagen, så starkt att jag tänkte för mig själv – det här är anledning till varför jag sysslar med det här! Det var i ett parti av banan där den består av S-kurvor som böljer sig fram igenom skogen. Timmie jobbade som den pärla han är och jag gjorde mitt bästa för att hjälpa till. Vi hade ett sånt gött flow, som är svår att beskriva, men en sån känsla gör att man utan några större tveksamheter kör 75 mil enkel väg för att uppleva.

 

Tack till Skånes draghundsklubb för en bra tävling och dessutom en bra prisutdelning! Ni som varit på dragtävlingar vet att prisutdelningen kan ta en hel-vetes lång tid och när man har 8-10 timmar hem så vill man inte sitta 1 h på prisutdelning. Deras sätt med att bara ropa upp de som placerat sig från nr 3 till nr 1 och att man inte får välja pris! Detta med att välja pris innebär dels att det tar en jäkla lång tid men även att de som placerat sig 1-3 i de klasser som räknas upp sist knappt får något. Om man nu ska ha priser över huvudtaget, det kan man ju också diskutera, så är det väl naturligt att den som vunnit ska få något ”större” än den som kom trea? Nåväl, bra jobbat av Skånes draghundsklubb!!

2 reaktioner på ”Skånedraget höstversionen 2012”

  1. jasså bor mormor på eriksberg? då kanske man får se lilla liam och dig där på bryggan nångång ! vi bor i kärra och är därnere mycket! så härligt!
    favoritcafe= cafe italia (men de tar lång tid på sig och är lite viriga) men sååå gott!!

Kommentarer är stängda.