Skånedraget Höstversionen 2015 – dag 2


Igår soligt och lite varmt, idag ösregn! Det svenska vädret är som vanligt 🙂
Samma starttid idag som igår, dvs 9:20, tidigt å bra! Regnet öste stundvis ner och stundvis var det bara ”vanligt” regn som kom ner medan jag förberedde utrustning, mig själv och vovvarna. Idag var det inte en fråga huruvida man skulle bli blöt eller inte, utan mer om hur blöt man skulle bli!

Tjuvstarten igår var tydligen inte en engångsföreteelse utan även idag försökte de tjuva. :O inte bra! Jag kan ju fortfarande starta dem själva på träning hemma men tydligen är retningen på tävling lite för stor för somliga av dem..

Nåväl! Själva loppet idag gick väldigt bra. Hade lite tugg på linan från Ebbe så nu ska stamlinan smetas in i äckel-päckel så får vi se om det hjälper! Annars skötte de sig utmärkt och det kändes som om jag hade betydligt mer tryck i dem idag än vad jag hade igår. Vattnet kylde dem både uppifrån och nerifrån vilket säkert gjorde sitt samt att det var ett par grader kyligare idag. Själv var jag genomblöt efter typ 100 meter men vad gör det när hundarna går så bra?! Dessutom kände jag själv att körtekniken börjar komma så smått och nu ses varje kurva som något roligt istället för som ett orosmoment! Så idag var det verkligen bara kul att köra! Förr har jag tänkt att det är tur att jag bara kör 2,5 hund för att det inte ska gå för fort, nu vill jag istället bara ha fler hundar framför mig!


Tack vare regnet så var banan tyngre  idag än igår men som sagt, jag hade mer tryck i hundarna idag och vi körde en sekund snabbare än föregående dag. Tänk om jag hade dagens tryck på gårdagens bana 😀 då hade de nog kunnat snitta lite högre! Men, jag är sjukt nöjd med skäggen och Nikki som verkligen levererat i helgen! Den lilla krigarprinsessan har sett till att killarna har hållt ordentligt med fart för ja, det är nämligen hon som är snabbast av alla mina hundar men hon är å andra sidan inte så stark! Därför har hon sina stora skägg i spannet som tack vare sin styrka ser till att vi tar oss framåt i hennes hastighet 🙂


Dagens tid blev 7:37,2 och en klar vinst i R4 B! Vi stod bra emot även inom grupp C där bara Charlottas spann var snabbare än oss över 2 dagar, vi körde på 15:15 och Lotta på 15:09, alltså 6 sekunder snabbare. 4-spann A körde på 14:06 respektive 14:38 och att ligga runt en halv till en minut efter 4-spann A hundar när man själv kör 2,5 B-hund, ja, en behöver ju inte skämmas iallefall 😉

Tack Skånes Dhk för en, som vanligt, bra arrangerad tävling!

En reaktion på ”Skånedraget Höstversionen 2015 – dag 2”

Kommentarer är stängda.