Skånedraget Påskhelgen 2017, dag 2

Dag 2, första start en timme tidigare, ingen snö på banan, något torrare startsträcka och minst lika kul som gårdagen! 😀 Dock så glömde jag att sätta på mig glasögonen men lyckades ändå krångla på dem en bit in i banan, spännande värre att köra trehjuling med en hand medan man ska pricka rätt med glasögonen…

Igår tänkte jag passa på att testa lite nya linor som jag vann i Nornäs förra vintern. Jag har kört med helexpanderande linor där jag alltså har gummiband i alla linor, stamlina, draglinor och nacklinor. Men efter att ha sett filmen från söndagen så märkte jag att stamlinan kom i en väldig gungning vilket gör att det blir lite ryckigt åt Nikki och framförallt åt Ebbe i nacklinan. När jag kör ATV’n så upplever jag inte att det blir ett problem men å andra sidan är ATV’n väldigt mycket tyngre än min trehjuling. Sen kör jag ju ett ojämt spann, om jag hade haft en fjärde hund i spannet så hade nog stamlinan inte kommit i gungning på samma sätt. Så jag bytte ut stamlinan mot en fast lina i dyneema, kortade ner spannet lite genom att ta bort den där lilla korta linbiten som man brukar ha mellan ledarhundarna och paret bakom, men behöll drag- och nacklinor med expander i. Att testa ny utrustning på tävling kanske inte är det optimala men eftersom vi hade en ganska så god ledning i vår klass så tyckte jag det ändå var en bra idé.
17973882_10154745366519139_2390827707373827806_o
Så, loppet då. Förutom att Ebbe försökte tjuvstarta så gick teamet himla bra! Körde 30 sekunder snabbare och kände ett bättre flow på måndagen jämfört med söndagen. Hade span på sibbe-spannet  som startade framför oss efter ungefär halva banan, inget krångel öht taget och hade dagens andra snabbaste spann-tid (4-6-spann) i grupp B/C. Totalt slutade tiden på 17:55 vilket gav en vinst i vår grupp och slår man ihop grupperna (B/C, inga A-spann till start) gav det oss en tredje plats. Inte illa för 2,5-spannet som tävlar mot fyra kompletta 4-spann! Jag åkte ner och tävlade med dem trots att jag redan börjat att ta ner dem i kondition inför deras semester så kanske hade de kunnat prestera ännu bättre om jag tränat dem som vanligt ända fram till tävlingen. Tävlingen var mer för att ge mig lite inspiration och få tillbaka suget än att slå några tidsrekord. Vovvarna jobbade på grymt bra, snittade lite över 28km/h och jag är riktigt nöjd med dem som alltid ger 110%.

Förutom mina skägg så fanns det ett helt gäng med skägg som tävlade!
Anders och Egon vann BM-B
Uffe och Östen kom tvåa i BM-B
Andrea och Edwin vann BW-B
Ylva och Ådi kom trea i BW-B

Sen fanns det även ett skägg med i motionsklass, Anders tävlade med Zaga och de såg både pigga och glada ut när de kom i mål!

17992126_10154747175489139_1388529333595098179_n
Nu är trehjulingen tvättad och inkörd för sommarförvaring, slädens medar har fått skyddsvalla på sig och selarna ligger i tvättmaskinen så nu tar flocken officiellt semester. Skogspromenader, lek i trädgården, skritt på löpband och kanske lite lösspring med ATV’n eller bara bad och lata dagar står på schemat fram till midsommar. Eller ja, lata dagar för hundarna iallefall. En annan kommer förhoppningsvis ha fullt upp med små skägg-stubb <3
18033842_10154749005804139_6145021589200313816_n