Skånedraget Vårversionen

Första dagen av Skånedraget – Vårversionen avklarad!

20140405-185717.jpg

20140405-190135.jpg
Började dagen med att köra igenom banan och samtidigt träna spanielsarna. Till min hjälp hade jag Malin som körde Neo medan Nikki fick släpa på mig.

20140405-190515.jpg
Skånes Draghundsklubb har gjort ett enormt arbete med banan vilket märktes! Banan i sig var väldigt lätt kuperad men tack vare all grusning och barkning så var det bitvis tjock underlag, super för hundarnas tassar! Liiiite jobbigare för den som satt på cykeln dock 😉 banan är alltså inte backig men däremot teknisk då den innehåller många 90-graders svängar där det gäller att ha tungan rätt i mun.

Först ut att tävla var Timmie som jag körde cykel med i en grupp på tre startande. Timmie jobbade på bra igenom banan men fick dessvärre dra ett extra lass i många av kurvorna, eller typ alla, då hon där bak fegade ur lite. Timmie fick dra mig ut ur kurvorna då jag valde att fokusera på att hålla balansen istället. Vi hade en snitthastighet på 28 km/h och leder vår klass 🙂

För ett ögonblick vart jag lite besviken på tiden, vi brukar vara snabbare! men sen slog det mig. Jag har inte tränat på min MTB sen i november vilket gör att jag hat tappat finkänslan i körningen, jag har bara suttit på spinning-cykeln fyra gånger under hela vintern och de muskler som jag byggt på skidåkningen har jag ingen nytta av på cykeln. Timmie är dessutom tränad på att gå 10-20 km i typ 18-23 km/h och då dessutom på snö vilket är något helt annat än barmark! Med det i huvudet så insåg jag att jag ändå är rätt nöjd! Ett par av B-herrarna är ett par sekunder snabbare än oss idag men med tanke på att de haft barmark hela vintern så är det inte så förvånande ändå, de är helt enkelt bättre tränade än oss på det här 🙂 träning är en färskvara!

Efter Timmie fick mini-huskyn Luna komma ut och tävla en sväng med mig å cykeln. Luna var den hund som jag lånade till stafetten på VM så vi känner varandra lite grann 🙂 Luna är en vanlig Siberian Husky men med sina 16 kg så är hon ungefär i samma storlek som Nikki, dvs inte så mycket dragkraft! Men snabb är hon! Dock insåg jag efter ett par kurvor att det inte gick att låta Luna dra mig igenom kurvorna som jag låter Timmie göra, Luna drogs ju med i kurvan istället! Så då fick jag tänkta om i resten av banan. Lill-fisen skötte sig alldeles utmärkt och vi ligger på en tredje plats inför morgondagen med drygt 10 sekunder upp och 10 sekunder ner. Så imon blir det inget meseri utan fullt ös i både Timmies och Lunas lopp!

20140405-194833.jpg

20140405-194826.jpg