Skritt-tränat

Jaha, då var hösten verkligen här! Nu är det natt-svart redan runt kl 17, även om det visserligen fortfarande är lite ljust på morgonen. Egentligen har jag inget större problem med att det blir mörkt, det är nämligen fördelen med att jobba konstiga vård-tider – att man ofta är ledig på dagarna flera gånger i veckan! Medan de som jobbar 7-16 får gå mörker-promenader varje dag så kan en annan klämma in två promenader i skogen i ljuset om jag jobbar kvällen. Helt klart en fördel 🙂 En annan sak är mitt löpband, min underbara löpband! Man kan backträna, intervallträna, tränar fart och skritt-träna. Det är ju i synnerhet intervallträningen och skritten som jag använder mitt löpband till eftersom jag kan styra och kontrollera i princip hela träningen som hastighet, tid och eventuell lutning.

 

Idag har varit just en sådan dag som beskrivs ovan, trots mörkret så har hundarna fått sitt. Jag har jobbat men varit ledig 2 timmar mitt på dagen vilket gjort att hundarna fick en timmes promenad i skogen, i solsken dessutom! Nu på kvällen har löpbandet kommit till användning då alla hundarna fått 10 minuter var på bandet. De börjar faktiskt gå riktigt riktigt bra på bandet allihop! Timmie är ju van att skritta efter rehabben där han gick 20 minuter på löpband varje dag. Liam och Ebbe har också lärt sig att gå bra medan Nikki går okej på bandet även om hon inte alls tycker att det är kul. Den som skrittar sämst är Neo, han tycker det är så jobbigt att gå långsamt men det tycker han även utomhus i terrängen. Det kan säkert ha något att göra med att han har PL men även små spaniels behöver skritt-tränas, i synnerhet då både han och Nikki i princip alltid galopperar om de själva får välja.

 

Min tanke är att hundarna ska skrittas 2-3 ggr i veckan, lite beroende på hur mycket de tränas i övrigt. Skritten är ju jobbig på det sätt att det kräver både koncentration och balans av hunden, och den är ju även fysiskt jobbig då hunden lyften en tass i taget vilket i synnerhet kräver starka och rörliga ryggmuskler. Just de två senaste veckorna har det av olika anledningar inte blivit så mycket skrittande som jag önskat men nu kör vi igång ordentligt igen. Löpbandsskritten kombineras med lite skritt-träning i serpentiner och skritt över stegen här hemma.

 

Imon ska det bli lite kyligare igen och jag ser fram emot att sitta på ATV’n och mysköra hela spannet en sväng i morgonluften 🙂