Skrotångest

Jobbade kväll idag och när jag satt å läste om det nya eremitfenomenet, alltså när man åker ut in the middle of ingenstans för att gör just inget alls, som jag läste en rad som gjorde att jag fick ångest och panikkänslor – ”Skrotnisse och hans vänner”

 

 

Skrottnisse och hans vänner var ett barnprogram som sändes på tv när jag var liten och innehåller bland annat två karaktärer, ett skelett och en gam. Varför vet jag inte men dessa två var jag riktigt, riktigt rädd för när jag var liten. Kommer så väl ihåg när jag satt i Farmor och Farfars kök i Krokslätt å tittade på barnprogrammet via deras vita kökstv, säkert med en nappflaska med välling i högsta hugg, när jag såg den skräckinjagande gamen och sedan Skelettet vars mat bara åkte rakt igenom honom när han åt.

Sen dagen förföljde dessa två mig i mina mardrömmar under många år och jag kan fortfarande idag drömma att de jagar mig, trots att det är säkert minst 15 år sedan jag såg serien. Mysko hur vissa saker kan etsa sig fast i minnet så och det var äckligt att det bara behövdes att jag läste titeln på programmet för att min puls skulle skena iväg och känslan av skräck infinna sig.

 

 

 

Förövrigt var det hög intelektuell nivå på jobbet idag då vi var två universitetsstuderande som försökte lösa barnkorsordet i min tidning, utan att lyckas 😉

5 reaktioner på ”Skrotångest”

  1. Ehh… hmmm… Ja, alla ska vi väl ha våra små… egenheter.

    Själv älskade jag skelettet! Gamen kommer jag däremot inte ihåg…

  2. Tack, det var skönt att få veta att allt var ok! Jag vet inte om man kan få fram sån statistik men om man kollar på en del kennlar som har jaktcocker och importer så ploppar det upp en hel del hd c bland dem. Vet att det skulle göras någon hälsoenkät just för jaktvarianten men har inte hört nå mer om resultaten av den…

  3. Människor i min ålder har samma upplevelse av programmet ”Vilse i pannkakan” – snacka ångetstladdat program 🙂

Kommentarer är stängda.