Släde eller skidor, det är den stora frågan

Först vill jag tacka för alla peppande ord som jag fått ang förra inlägget, både här och på mejlen! Jag vet att rövhål finns överallt och de kommer att försöka på alla möjliga vis för att göra livet surt för mig, om det inte är blodpulver så är det väl utrustningen det är fel på eller nåt annat. Suck. Jag vet ju vem personen är, och det har jag vetat från början men inte brytt mig om att konfrontera personen, eller personerna för det är flera som roar sig med att svärta ner mig inför andra. Och ja, jag tror som några fler att det handlar om avundsjuka då jag bättre tider än ekipaget i fråga, trots att jag har B-hund och inte egentligen inte ska kunna slå ett ekipage från en snabbare grupp.

20140115-145450.jpg
Ebbe testar sina Doggles som han fick av en vän!

Iallefall, till rubriken. Om ett par veckor är det dags för Skandinaviska mästerskapet i nordisk stil och släde. SOC som det förkortas går av stapeln i Hamar inte långt här ifrån och vi ska självklart tävla där. Men frågan är då om vi ska köra släde eller nordiskt? Jag känner att jag inte riktigt är i den fasen som jag vill vara för att kunna prestera bra på skidor och Timmie har inte gått mer än 7-8 km på skidor än så länge. På släde har de däremot gått ganska så bra alla mina hundar även om Nikki då inte får tävla på SOC, men antingen kan jag ju köra mina killar eller låna in en eller två tikar i 4spannsklassen. Sen så är det sjukt mycket roligare att tävla i släde än att köra nordisk stil, och dessutom så säger det mer om hunden som draghund i släde än på skidor. Ett ekipage kan ju faktiskt få en bra tid om föraren är en bra skidåkare och hunden inte är en belastning, dvs iallefall springer framför även om den inte drar. Sen vill min kropp inte riktigt samarbeta med mig just nu, tre fingrar av fem på vänsterhanden är kaput och lederna i benen värker. Efter ett träningspass på skidor har jag ganska så ont, och efter två pass i rad så har jag svårt att gå. Hmm, jag får fundera lite till! Det som avgör är nog antal startande i varje klass, betalar inte 1050 Nkr och är enda deltagaren.

 20140115-145422.jpg20140115-145428.jpg

20140115-145433.jpg20140115-145437.jpg

Så väl. Hundarna har fått vila måndag och tisdag men imorse så körde jag fyrspannet. Körde bara en kort runda på lite över 4 km men med 15 cm nysnö så var det ganska så tungt, det märkte jag när jag puttade släden 500 m till vår start. Sjukt jobbigt. Planen är att köra en längre tur imon på nånstans runt 10 km för att få lite km i benen på hundarna, vilket naturligtvis är bra oavsett om jag ska tävla skidor eller släde. Upplägget blir samma att Nikki och Timmie går i led och så får Nikki springa lös eller sitta i släden när hon inte längre orkar koncentrera sig. Imon är för övrigt första dagen på flera veckor som jag är helt ledig! Inget jobb på poolariumet, inget jobb på vårdhemmet, ingen kurs och ingen jobb som skoterguide! imon ska jag ta sovmorgon och syssla med det jag tycker är allra roligast, att köra hund!

5 reaktioner på ”Släde eller skidor, det är den stora frågan”

 1. Hej!

  Följer din blogg i princip dagligen då jag tycker du är en grym förebild och inspirationskälla för mig både träningsmässigt fysiskt med hundarna och din egen kropp. Eftersom jag även träffat dig och hundarna som livslevande figurer så uppfattar jag dig som en go, trygg och stark tjej. Så håll ut och kämpa på med dina skägg och spaniels och kör så det ryker. Skit i det negativa och fortsätt inspirera oss andra 🙂
  /Rebecka

 2. Den svenska avundsjukan är värst. Jag följer din blogg dagligen och tycker det är så kul och lärorikt att läsa den. Du har fått mig att fundera över min egen träning och hur jag ska få ut mer av mina hundar. Den här säsongen har jag för första gången använt mig av kedjor i träningen, och vilken skillnad!!
  Jag förstår att du inte vill skriva ut om träningen, jag gör det inte själv då jag inte orkar få negativa kommentarer över hur mycket jag tränar hundarna.
  Men bara så du vet, jag läser väldigt gärna om din träning. Jag lider själv av värk i kroppen och när man har dåliga dagar så är det väldigt motiverande att läsa din blogg och sen sparkar man sig själv lite i arslet och går ut och tränar hundarna, kan du, kan jag 🙂

 3. Skit i avundsjukan, den sista dåren är ännu ej född. Håller tummar och tassar oavsett vad ni kör.

Kommentarer är stängda.