Slädkörning

I förrgår hade vi -21 grader, idag har vi +2. Helt normalt med onormalt väder nuförtiden…

Men, här hänger vi inte läpp  utan kör ändå! Igår morse ringde klockan en stund innan den slog 06:00 för att jag skulle hinna köra en sväng innan jobbet. Sagt och gjort, 14 km på elljusspåret blev det! Vilken lyx att kunna, och framför allt få, köra hund på upplysta och fint tillplattade spår bara en kort bilfärd hemifrån 😀

Idag körde vi upp på fjället där mannen lämnade av mig, hundar och släde i Hundfjället. Därifrån körde vi släde tills husses jobb, en väldigt kort tur på bara 5,5 km men de fick iallefall sträcka lite på benen! Även här har jag och grabbarna det lite lyxigt då vi har tillåtelse att köra på privata skoterleder, idag körde vi på helt nypistade manscheterspår, himla härligt. Grabbarna kändes pigga idag och hitills har Neo gått 60 km denna vecka medan Skäggen gått 46 km, det tar sig! Medan grabbarna sedan mös i bilen efter dragträningen så fick jag köra lite snöskoter och fnissa åt turister som kör av spåret trots att det går helt spikrakt.

 

Imon är det julafton och egentligen skulle jag jobbat men schemat blev ändrat i sista sekund, husse ska dock fortfarande jobba i helgen men vad gör det för här ska det köras släde! Julafton börjar med en play-date med Stina där jag ska testa hennes tik i spannet, kanske finns det ännu en dragriesen i min närhet? Efter hundgörat är det planerat för mänskliga aktiviteter som luktar skoter och sen blir det traditionellt med mat och julklappar!

Go jul!