Slädpremiär!

Har spenderat helgen i Årjäng där sällskapet ökat denna gång med Elisabeth och tillhörande markservice (dvs äkta make)!  Jag och extra mamma Elisabeht har kört drag tillsammans vilket taggade upp hundarna extra 😀 Årjängs bhk drar nämligen upp ett spår inte långt ifrån Årjäng där man får köra hund, och numera även med släde 😉 I lördags körde jag Liam och Neo tillsammans, 12 km, och idag har jag varvat hundar eftersom jag ville testa Funny och Jazzi inför ett ev framtida lån. Funny tyckte det var väldigt kul att springa men att dra, nja, det kunde kvitta – Liam drog ju för två så varför lägga ner energi på det? 😉 Jazzi ville inte springa i par med Liam så han fick köras själv, har visserligen kört honom förut så jag vet att han går men får vänta tills jag beställt riktiga linor så att jag kan sätta Liam först och Jazzi bakom, då går det nog bättre.

 

 

För Liam blev det idag först 6 km tillsammans med Funny och sedan 24 km tillsammans med Neo, Mr Skägg gick alltså 30 km idag och Neo 24 km 😀 Sista rundan (3 km till en sjö sedan 3 km till bilen igen) fick Timmie följa med, både i slädsäcken och lös. Eftersom de stora grabbarna redan hade gått över 2 mil så var det ingen ihållande galopp direkt så Timmie hann gott och väl med. I spurterna så var Timmie snabb att springa fram till grabbarna och lägga sig sida vid sida med Liam där han sprang fokuserat framåt 😀 Bådar gott inför framtiden!!

 

 

 

Möten, omkörningar och att bli omkörd av både hundar och folk har gått supert, inget strul eller tillstymmelse till hälsningsförsök, bara jobb, jobb, jobb. Behöver jag säga att jag är så sjukt nöjd med grabbarna?

 

 

Har varit väldigt dålig på att ta bilder i helgen men ett par finns i galleriet!

3 reaktioner på ”Slädpremiär!”

  1. Wow, härligt!

    Har beställt nomesele till James från Björkis för nu jäklar bli det springa av för James när jag ska ge mig på att åka skidor efter X antal år. 😀

  2. Hej!
    Har smygläst din trevliga Blogg ett tag. Men nu måste jag ju ge mig till känna. Glad dragamatör. Jag var i Mora och körde tvåspann med trehjuling (labbe-lånehusky), kom tvärsist men det var en helt fantastiskt trevlig helg! Inhandlade där en tjusig grön Kickbike som jag tänkte åka med på Skånedraget med mina två labbar men det blev ju tyvärr insöat. Och nu när jag drabbats av shoppoholica tendenser så VILL JAG HA en liten käck släde för två hundar…. det där med skidor på tävlingnivå är ju inget för en tant som jag…Har börjat kolla runt lite. Har också funderat på Vindelälvdraget tillsammans med fler mer eller mindre glada amatörer, skulle vara skitkul, men det var ju det där med skidor igen. (Liten släde är ju en fantastik ide!! Det har jag inte tänkt på!)
    Så min fråga eg. är: var har du fått tag i din lilla tjusiga röda? Har inte hittat just den sorten på nätet själv. Maila mig gärna. Mvh Anna-Stina Duerden och Labradårarna

Kommentarer är stängda.