Slut på vilandet

Sen Skånedraget har de hundar som var med fått vila lite, de har fått återhämtat sig med skogspromenader och löpbands-skritt.

Men så igår tog vi nya tag och körde ett tungt ATV-pass på 7 km, och nu var det verkligen tungt i markerna! På ställen där det tidigare varit lite blött är det nu antingen genomsurt eller geggamoja så hundarna får verkligen jobba!

IMG_2660.JPG

Idag blev det istället ett lätt fartpass med vår gamla trehjuling som under helgen fått lite kärlek, och en skotermatta som extra broms. Delade upp flocken och körde Liam, Neo och Nikki 7,5 km för att sedan köra Tim och Ebbe 6 km. Alla jobbade på bra men nästa gång får Nikki gå med Tim och Ebbe istället, Hon tycker att Liams tempo är alldeles för långsamt nämligen. Det märks också tydligt att Ebbe behöver tempotränas för att klara av vinterns släddistanser, han orkar ligga i 15-16km/h i 20 km utan några större problem men att ligga i 24-26km/h i 5-6 km utan någon som helst hjälp från matte är jobbigare. Så nu lägger vi in lite mer fokus på fart och mindre på styrka eftersom han redan har en bra grund att stå på från höstens ATV-träningar.

IMG_2663.JPG

En reaktion på ”Slut på vilandet”

  1. Hej alla djurkompisar!

    Jag har kommit över en STOR goodie bag med godis till husdjur (hund/katt/ eller gnagare) som jag behöver bli av med! Om ni snälla vill hjälpa med mig i ett projekt jag har i skolan som handlar om djurmat så deltar ni i utlottningen av denna goodie bag!

    Svara bara på enkäten här: https://jfe.qualtrics.com/form/SV_3jTm5s0uzfJo3yd (bara 2-3 frågor och tar 1 min att göra!)

    Och maila sedan ett mail till: lill_lollan@hotmail.com så är ni med i utlottningen av godiset!

    Tack, tusen tack!

Kommentarer är stängda.