Slutkämpat mot hettan!!

Idag kommer husse hem 😀 Det är alltid kul att husse kommer hem men den här gången är det lite extra roligt, dels för att han har semester och därmed blir hemma ett par veckor, men jag får väl erkänna att det mest är kul eftersom han kommer hem med mitt löpband till hundarna! Så, piss-off sommarvärme! Nu kan det tränas i så väl tropisk hetta som i smällkalla vintern med isgata!

(Bilden är ärligt snodd från tillverkaren Rodbys hemsida)

Löpbandet har en löpyta på 180 x 75 cm vilket räcker gott och väl för modell stort-skägg. Detta är alltså tänkt som ett komplement till både min och hundarnas träning, inte som ett alternativ till rastning, bara för att påpeka utifallatt nån trodde att jag skulle sluta gå skogspromenader med flocken nu 😉 Det har en maxhastighet på 25 km/h och kan höjas upp till en lutning på 14 grader.

Bandet är alltså ett band för människor vilket jag var helt införstådd med innan vi (läs: husse och ägaren av Sälen Aktiviteter) åkte å hämtade det. Jag har fått lite kommentarer om att ”man har hört att löpband för människor inte är bra för hundar”. Ja, jag har också hört det men då enbart från tillverkare av löpband för hundar, och självklart säger väl de att deras löpband är bäst. Annars skulle de inte få sålt så många.  Rodby tillverkar utrustning för forskning, medicinsk rehab samt professionell idrott och deras löpband används av så väl i princip alla större sjukhus i hela Sverige, flertalet idrottsuniversitet, på Riksidrottsförbundet träningsansläggning Bosön samt av Svenska landslaget. Deras löpband har även används för en vetenskaplig utvärdering av rörelsefunktionen av korsbandsskadade hundar på SLU. De gör även vattentraskare för hundar vilken bland annat används av SLU’s djursjukhus i Uppsala.

Så ja, jag kan säga att jag är helt övertygad om att bandet duger åt vovvarna!

 

Bandet kommer främst att används för att få en mer kontrollerad skritt-träning samt intervallträning då jag kan styra fart och lutning på ett helt annat sätt än vad jag kan göra ute i terrängen. Träningen kan då alltså bli mer kontrollerad, exakt och mätbar än vad den är nu. Jag hoppas att löpbandsträningen i kombination med skogsröj och vår vanliga träning kommer att kunna ge mig ännu friskare hundar med starka kroppar som håller för ett aktivt liv långt upp i åldrarna!

 

Rodby tillverkar för övrigt även skejt-rullband! Tänk att ha ett extra långt sånt att köra skejt med hund på! 😀 Då hade man kunna köra nordisk stil i källaren året runt 😉

 

4 reaktioner på ”Slutkämpat mot hettan!!”

  1. Åh va smart!! Tänk om man hade pengar till en sån grej.Lyllos ! 😉 Verkar ju vara en väldigt säker produkt med tanke på all den fakta du radar upp. Ska hålla det i minnet om jag får råd i framtiden att inköpa ett !

    Ställer ni det i huset eller i någon lokal med AC ? 🙂

    1. Bandet kommer att stå i gamla sadelkammaren i stallet, där är det behagliga 18 grader året runt 😀

  2. Jag har aldrig ens tänkt tanken på ett löpband till hundarna men det låter ju faktiskt riktigt vettigt och det ger ju väldigt mycket mer kontroll över träningen. =)

Kommentarer är stängda.